[Žinios trumpai] Zalužnas pirmą kartą atskleidė, kaip genialiai įvarė Rusiją į spąstus: „jau po 5 dienų pasimatė, kad tai veikia, o tada prasidėjo triuškinimas“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmosiomis karo dienomis viliojo priešą kiek įmanoma giliau į Ukrainą, kad sutrikdytų jų logistiką, aiškino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Time“ žurnalo viršelyje neseniai pavaizduotas Zalužnas teigia, kad pirmosiomis invazijos dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos sąmoningai įviliojo priešą kuo giliau į šalį, kad sutrikdytų jų logistiką.

Ukrainos gynėjai padarė viską, kas įmanoma, kad priešas neužimtų sostinės, tačiau turėjo rusus įsileisti giliau į šalį, kad efektyviai naikintų jų karinę techniką ir darbo jėgą užnugaryje.

Jau 6-ąją Rusijos įsiveržimo dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė suprato, kad tokia taktika duoda vaisių. Užpuolikai niekada nesugebėjo užimti nė vieno miesto netoli Kyjivo oro uosto. Rusai greitai liko su sutraukytomis atsargų tiekimo grandinėmis.

Zalužną nustebino priešo taktika - rusų vadovybė tiesiog „nuvarė iki mirties“ savo karius. Ir šis scenarijus idealiai tiko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadui. „Time“ žurnalas su Zalužno interviu bus išleistas spalio 10-17 dienomis. Straipsnio pavadinimas – „Generolas Valerijus Zalužnas ir Ukrainos karo kelias“.

 

Anot Zalužno, Ukraina tikrai laimės karą, tačiau iki galutinės pergalės bus visko.

(133)
(0)
(133)

Komentarai ()