[Žinios trumpai] Rusijoje panika, žmonės masiškai šturmuoja bankus ir bankomatus, šluoja grynuosius  ()

Nuo pirmųjų karo dienų rusai iš bankų išėmė rekordinį kiekį grynųjų pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbta mobilizacija Rusijoje sukėlė Rusijos piliečių paniką, panašią į tą, kuri buvo pastebėta vasario pabaigoje – pirmosiomis Rusijos karių invazijos į Ukrainą dienomis. Žmonės masiškai šturmuoja bankus ir bankomatus, paimdami iš ten visus grynuosius pinigus.

Taigi, tik rugsėjo 23 dieną grynųjų pinigų apyvarta šoktelėjo 132,1 mlrd. rublių, rašo „The Moscow Times", remdamasis Rusijos Federacijos centrinio banko veiklos statistika.

Paskutinį kartą toks grynųjų pinigų poreikis buvo užfiksuotas kovo 4 dieną, kai į grynuosius pinigus pavirto 151,1 mlrd. rublių. Prieš tai rekordinis skaičius buvo užfiksuotas vasario 25 d., antrąją didelio masto karo prieš Ukrainą dieną. Šią dieną rusai iš sąskaitų, kortelių ir indėlių išėmė 1,4 trilijono rublių.

 

Tačiau šiandieninė padėtis vis dar skiriasi nuo tos, kuri buvo karo pradžioje. Jei tada žmonės išsiimdavo grynuosius, nes bijojo prarasti santaupas dėl Vakarų įvestų sankcijų, tai dabar grynųjų pinigų atsargos reikalingos išvengti mobilizacijos ir išvykti iš Rusijos, virš kurios nuosekliai leidžiasi geležinė uždanga.

Anot analitikų, bendra grynųjų pinigų paklausa Rusijoje, paskelbus mobilizaciją, siekia iki 1 trilijono rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: