[Žinios trumpai] Mobilizuoti rusai masiškai skambina į Ukrainą: ko jie klausia dažniausiai?  ()

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas teigia, kad Kremliaus karo pastangoms surenkami rusai bando išvengti mirties pasiduodami iš karto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos direktorato atstovas spaudai Andrijus Jusovas pirmadienį valstybinei televizijai sakė, kad ką tik mobilizuoti rusai susisiekė Ukrainos saugumo tarnybų įsteigta karštąja linija, prašydami pasiduoti, praneša „Ukrainska Pravda“.

„Dabar į karštąją liniją skambina naujai mobilizuoti rusai ar net tie, kurie dar nebuvo mobilizuoti“, – sakė Jusovas. „Skambina ir sako: „Jei esu mobilizuotas, ką man daryti, kaip pasiduoti?“.

Po to, kai šį mėnesį Ukrainos pajėgos sėkmingai atkovojo dalį savo šalies, Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją, taikomą rezerve esantiems vyrams ir tiems, kurie tarnavo ginkluotosiose pajėgose ir turi „tam tikrų karinių specialybių ir atitinkamos patirties“.

Jusovas sakė, kad Rusija jau panaudojo mobilizuotus karius Donecko ir Luhansko regionuose. Ir dalis jų jau buvo nukauti, o kai kurie kiti skambina į karštąsias linijas ieškodami saugių būdų pasiduoti. Savanoriškas pasidavimas Rusijoje yra kriminalizuotas, bet Ukraina žada, kad kariauti atsisakę vyrai išvengs bausmės Rusijoje - jie gali atsisakyti įtraukimo į vadinamąjį „mainų fondą“.

 

„Karinių instruktorių trūkumas ir skubėjimas, su kuriuo Rusija pradėjo mobilizaciją, rodo, kad daugelis pašauktų karių bus dislokuoti priešakinėje linijoje su minimaliu parengimu“, – nurodė JK Gynybos ministerija. Tai patvirtina ir patys mobilizuoti rusai, kurie teigia, kad mokymų beveik nebuvo.

JAV Karo studijų institutas (ISW) savo sekmadienį publikuotame pranešime teigė, kad Putino dalinės mobilizacijos įsakymas pritrauks daugiau karių, tačiau tai pasieks „neefektyviai ir su didelėmis vidaus socialinėmis bei politinėmis sąnaudomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(89)
(0)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: