[Žinios trumpai] Prasideda pavojingi dalykai: Rusijos musulmonai nori vienytis ir skelbia „karą“ Putinui  ()

Šiaurės Kaukazo tautos, įskaitant totorius, baškirus, rusų dagestaniečius, čečėnus, nusprendė kovoti „kad sustabdytų Putino pradėtą ​​nusikalstamą karą, kuriame miršta nekalti žmonės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairių tautybių musulmonai rugsėjo 21 paskelbė protestą prieš Rusijos karą ir mobilizaciją.

„Telegram“ kanale „Voschod Islama“ protesto organizatoriai rašo, kad Šiaurės Kaukazo tautos, įskaitant totorius, baškirus, rusų dagestaniečius, čečėnus, nusprendė kovoti „kad sustabdytų Putino pradėtą​​nusikalstamą karą, kuriame miršta nekalti žmonės“.

Jie taip pat sieks panaikinti mobilizaciją:

„Už musulmonų genocido nutraukimą: šiame žuvusiųjų ir sužeistųjų kare, musulmonai sudaro liūto dalį, nors tarp visų Rusijos gyventojų jų yra tik 20 %“.

Aktyvistai ragina musulmonus nelaukti, kol pasirodys lyderis, paskui kurį seks visi, o kviečia pradėti nuo savęs ir kiekvienam išeiti protestuoti. Tokiu atveju Kremliui neužteks resursų „diktuoti, ką daryti ir kur eiti“.

 

Islamas yra antra pagal dydį religija Rusijos Federacijoje. Remiantis duomenimis, pateiktais prieš 20 metų, Rusijoje buvo apie 14,5 mln. musulmonų. Manoma, kad dabar Rusijos Federacijoje yra daugiau nei 20 milijonų islamo šalininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(249)
(0)
(249)

Komentarai ()