Panašu, kad Muskas rimtai supyko ant Ukrainos: skelbiama jo žinutė dėl „Starlink“  (4)

Milijardierius „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas pakomentavo situaciją dėl „Starlink“ palydovinio tinklo Ukrainoje finansavimo nutraukimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-14 Panašu, kad Muskas rimtai supyko ant Ukrainos: skelbiama jo žinutė dėl „Starlink“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis apie tai parašė savo „Twitter“ paskyroje.

Pažymėtina, kad praėjusią savaitę buvęs Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė E. Muskui atsakymą į jo pasiūlymą dėl galimų derybų su Rusijos Federacija.

„Vienintelis rezultatas: dabar joks ukrainietis niekada nepirks jūsų prakeiktos „Teslos“. Tad sėkmės jums“, – rašė diplomatas, praneša „Glavkom".

Elonas Muskas į tai atsakė „Twitter“: „Laikomės ambasadoriaus A. Melnyko rekomendacijų“.

Šiandien Elono Musko įmonė „SpaceX“ informavo Pentagoną, kad nebegali Ukrainoje finansuoti „Starlink“ sistemų eksploatavimo.

Pažymima, kad iki metų pabaigos bendrovė turės išleisti apie 120 mln. USD.  Apskaičiuota, kad 2023 m. reikalingas finansavimas pasieks 400 mln. dolerių. „SpaceX“ siūlo Pentagonui perimti finansavimą.

 

„Negalime ir toliau dovanoti terminalų Ukrainai ar finansuoti neribotą laiką esamų terminalų“, – sakoma laiške Pentagonui.

Pats Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino finansavimo nutraukimą.

„SpaceX“ neprašo padengti praeities išlaidų, tačiau ji taip pat negali finansuoti esamos sistemos neribotą laiką ir nusiųsti dar kelis tūkstančius terminalų, kurie naudoja iki 100 kartų daugiau duomenų nei įprastas namų ūkis. Tai nėra protinga“, – rašė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(70)
(-54)

Komentarai (4)