[Žinios trumpai] Gresia skandalas – JAV kompanijos „Schlumberger“ darbuotojai gavo šaukimus į Ukrainos karą, iš karto sureagavo Kuleba  ()

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Vakarų kompanijas palikti Rusiją, kai paaiškėjo, kad Amerikos naftos paslaugų bendrovės „Schlumberger“ darbuotojai pradėjo gauti šaukimus Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Reuters“, naftos paslaugų korporacijos „Schlumberger“ Rusijos filialų darbuotojai pradėjo gauti šaukimus darbo vietoje, o įmonė neleidžia dirbti nuotoliniu būdu, kad išvengtų mobilizacijos. Žmogaus teisių gynėjų teigimu, Rusijos įstatymai reikalauja, kad įmonės „padėtų“ mobilizacijos priemonėmis, įteiktų šaukimus ir atliktų karinę registraciją, net jei tarp darbuotojų yra tik vienas šauktinis.

Kuleba pareiškė, kad „Schlumberger“, likdama Rusijoje, finansuoja karo nusikaltimus ir genocidą.

„JAV firma, likdama Rusijoje, finansuoja karo nusikaltimus ir genocidą. Dabar bendradarbiauja su valdžia dėl darbuotojų mobilizavimo. Dėl to įspėjau visas Vakarų kompanijas. Vienintelis būdas išsaugoti reputacijos likučius – dabar palikti Rusiją“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(4)
(64)

Komentarai ()