Ukraina užėmė Rusijos karinį sandėlį – daugybė amunicijos, raketų ir prieštankinių minų (Foto)  ()

Vykdydama stabilizavimo priemones deokupuotoje Chersono srityje, Ukrainos saugumo tarnyba aptiko pilną sandėlį raketinės ir artilerijos ginkluotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai buvo pranešta Ukrainos saugumo tarnybos „Telegram“ kanale.

Kaip pažymėjo agentūra, tarp rastų daiktų – daugiau kaip pusė tūkstančio artilerijos sviedinių ir šaudmenų daugkartiniams raketų paleidimo įrenginiams „Grad“ ir „Uragan“, taip pat daugiau kaip šimtas prieštankinių valdomų raketų ir prieštankinių minų.

Užmaskuota slėptuvė su priešo amunicija buvo Velika Oleksandrivkos kaimo kultūros namų patalpose.

Šiuo metu visa konfiskuota rusiška amunicija perduota Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms.

Be to, vykdydami operatyvinius veiksmus, pareigūnai nustatė daugybę faktų apie vietinių gyventojų nužudymus ir kankinimus laikinai užimant vietovę. Naudodamas masines egzekucijas ir kankinimus, priešas bandė įbauginti žmones ir priversti juos išduoti pasipriešinimo judėjimo narių buvimo vietas šalies pietuose.

„Nustatyta, kad okupantai neleido kaimo gyventojams kapinėse palaidoti nužudytų ir nukankintų artimųjų. Šiam tikslui žmonės turėjo naudoti savo namų kiemus. Buvo užfiksuotas faktas, kad buvo pagrobtas kaimo gyventojas, kurį apkaltino reguliuojant okupacinių grupių pozicijų apšaudymą“, – rašoma pareiškime.

 

 

Be to, vietinio garažų kooperatyvo teritorijoje aptikta priešo serviso stotis, į kurią rusai gabendavo iš piliečių pavogtus automobilius ir išardydavo juos atsarginėms dalims, kurias vėliau išveždavo į Rusijos Federaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: