Ukrainos jūrų pėstininkai patys gamina dronus tiesiog mūšio lauke – skelbiami įspūdingi vaizdai (Video)  (2)

Jūrų pėstininkai UAV gamina tiesiai mūšio lauke, pritaikydami juos įvairioms kovinėms misijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai iš jūrų pėstininkų bataliono konstruoja ir montuoja dronus lauke. Jie rodė savo darbus ir detales papasakojo „Ukrainos karinės televizijos“ žurnalistams.

Kariškiai teigė, kad per 7 karo Ukrainoje mėnesius „perprato“ UAV valdymo lygį ir nusprendė juos gaminti patys. Pažįstamas specialistas išmokė kariuomenę suprasti tokią įrangą ir kurti dronus.

Kurį laiką jūrų pėstininkai treniravosi surinkti ir valdyti orlaivius, atliko daugybę bandomųjų skrydžių įvairiomis oro sąlygomis, paleido savo „paukščiukus“ skirtingais atstumais, tikrino elektroninio karo sistemų pažeidžiamumą, nustatė trūkumus ir atnaujino sistemas, kad juos pašalintų.

„Galime atremti vaizdo signalo, ryšio, valdymo trukdžius. Tai gana sunku, nes inžinieriai, kuriantys elektroninio karo sistemas, nevalgo duonos už dyką“, – dalijosi vienas iš kariškių.

Kariškiai teigia sukūrę kelis bepiločius orlaivius: keturis lėktuvo formos ir du multikopterius. Visus komponentus perka už savo lėšas, todėl jų ištekliai riboti. Pavyzdžiui, bataliono atstovai parodė nedidelį droną kamikadzę, vadinamą „Killer Dolphin“, kuris yra suporuotas su žvalgybiniu dronu. Pastarasis pirmiausia suranda taikinį, o paskui stebi jo sunaikinimą. Su plačiais sklandytuvo sparnais ir elektriniu varikliu jis puikiai susitvarko su vėju, nepaisant mažo svorio.

 

Vienas iš kariškių kalbėjo apie mylimo universalaus UAV, kuris yra mažo naikintuvo formos, savybes. Jis gali pasiekti greitį iki 210 km/h, nuskristi iki 20 km nuo operatoriaus ir gabenti iki 1 kg naudingą krovinį. Prietaisas gali veikti kaip „kamikadzė“, sprogdamas kartu su priešu, arba atlikti žvalgybą, perduodamas vaizdo įrašą iš kameros į valdymo pultą. Darbinis aukštis: nuo 500 iki 1000 m.

 

Konstruktorius gali kurti ir modifikuoti įrenginius, kad atitiktų savo konkrečius poreikius ir konkrečias kovines misijas, o tai suteikia jiems pranašumą prieš paruoštus gamyklinius modelius. Jūrų pėstininkai teigė, kad kiti padaliniai jau domisi lauko inžinierių darbu ir prašo brėžinių. Kartais žvalgybiniai orlaiviai gaminami kolegų užsakymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai (2)