Macronas per žioplumą atskleidė slaptą informaciją - tai išgirdęs viceprezidentas „beveik nukrito nuo kėdės“  (21)

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas buvo kritikuojamas dėl pareiškimo, kad jei Rusija panaudos branduolinį ginklą prieš Ukrainą, Prancūzijos atsakas tikrai nebus branduolinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Politico“.

„Branduolinio atgrasymo patikimumas neleidžia pasakoti, ką tiksliai darysime“, – E. Macrono žodžius komentavo buvęs prezidentas Francois Hollande'as, pažymėdamas, kad geriau „kalbėti kuo mažiau ir būti pasiruošusiems padaryti kuo daugiau“.

Nacionalinės Asamblėjos (parlamento žemųjų rūmų) gynybos komiteto viceprezidentas Jeanas-Louisas Thieriot sakė, kad išgirdęs E. Macrono pareiškimą „beveik nukrito nuo kėdės“.

„Tai yra politinė klaida. Vienas iš branduolinio atgrasymo principų yra išlaikyti netikrumą, ką (valstybė) laiko savo gyvybiškais interesais“, – komentavo jis.

 

Strateginių studijų fondo vadovo pavaduotojas Bruno Tertre'as mano, jog teisingas E. Macrono atsakymas būtų toks, kad jis „šio žaidimo nežais“.

„Bet kuriuo atveju V. Putinas turėtų žinoti, kad pralaimės“, – mano ekspertas.

Didžiosios Britanijos gynybos ministras taip pat priekaištavo E. Macronui už „kortų atskleidimą“ branduolinėje priešpriešoje su Rusijos Federacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(3)
(43)

Komentarai (21)