Kremliui visiškai prastai – Lukašenka pareikalavo paliaubų  (1)

„Turime ieškoti kelių“, – Kremlius per Lukašenką prašo Ukrainos ir Vakarų derybų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo prastesnė padėtis Rusijos armijos fronte, tuo garsiau skamba taikos raginimai iš Maskvos. Pagrindinis Kremliaus sąjungininkas Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka pareikalavo paliaubų.

Interviu su Lukašenka ištrauką spalio 14 d. paskelbė „Telegram“ kanalas.

Baltarusijos apsišaukėlis prezidentas sakė, kad padėtis fronte Ukrainai neva yra nieko gero nežadanti, ir prašo sėsti prie derybų stalo.

„Reikia ieškoti išeičių iš šios situacijos. Skirtingai nei jūs, vakariečiai, Putinas ne kartą siūlė variantus. Tiesiog, matyt, šiuo metu jie nenori klausytis ir girdėti. O turėtų. Tokia yra ir mūsų pozicija“, – sakė A. Lukašenka.

Po to jis kalbėjo Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vardu ir patikslino, kad jis „nepatenkintas“ tuo, kas vyksta, ir tariamai „nuolat reikalauja sėsti prie derybų stalo ir derėtis“.

Lukašenka taip pat paragino JAV pasikalbėti su Kremliumi, užuot siuntus Ukrainai modernius ginklus. Jis pridūrė, kad šie ginklai esą nieko negali pakeisti mūšio lauke.

 

Svarbu pažymėti, kad Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pozicija Ukrainos atžvilgiu smarkiai pasikeitė. Vasarį, paskelbdamas apie invaziją į kaimyninę šalį, jis Ukrainos valdžią pavadino „neonaciais ir narkomanais“.

Šiandien, praėjus 8 mėnesiams, diktatorius šių žodžių neprisimena. Dabar jis asmeniškai ragina Ukrainos valdžią derėtis dėl taikos su juo, kartu paskelbdamas apie naujų Ukrainos teritorijų aneksiją.

Kyjivas kategoriškai atsisako derėtis su diktatoriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(12)
(90)

Komentarai (1)