[Žinios trumpai] Pirmą kartą pasaulyje – oro apsaugos monstras IRIS-T jau dirba Ukrainos fronte! Skelbiami kariškių vertinimai (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmosios pasaulyje gavo naujausią IRIS-T sistemą, kuri jau vykdo savo užduotis vienoje iš fronto krypčių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-15 [Žinios trumpai] Pirmą kartą pasaulyje – oro apsaugos monstras IRIS-T jau dirba Ukrainos fronte! Skelbiami kariškių vertinimai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos tiekiamą priešlėktuvinių raketų sistemą IRIS-T jau naudoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos pajėgos Pietų fronto kryptimi. Apie tai penktadienį, spalio 14 d., teletono eteryje pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas.

„Kalbant apie IRIS-T, šios modifikacijos kompleksą, kurio pasaulyje dar niekur nėra, Vokietija pirmiausia jį pristato Ukrainai. Ši sistema jau veikia kariuomenėje kažkur pietų kryptimi“, – sakė ginkluotųjų pajėgų atstovas.

Pasak Ignato, Ukrainos kariai laukia likusių trijų tokių sistemų, kurias žadėjo Vokietija. Kartu jis pažymėjo, kad pati Vokietija turėtų būti suinteresuota padidinti paleidimo įrenginių ir IRIS-T raketų gamybą.

„Iš tiesų, IRIS-T yra gera sistema, nors ir negali šaudyti labai toli, ji yra labai perspektyvi ir gali veikti viename informaciniame lauke su kitomis sistemomis, tokiomis kaip NASAMS ir „Patriot““, – sakė Ignatas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas taip pat pridūrė, kad JAV ir Suomijos sukurtas NASAMS kompleksas turi gerą reputaciją pasaulyje ir tarnauja 12 šalių.

„Su šiuo kompleksu gali būti lengviau pristatyti į Ukrainą. Jis yra prieinamas, JAV joms užtenka raketų. Turime paprašyti tų šalių, kurios turi šį kompleksą, kad padėtų Ukrainai tiek, kiek gali sustiprinti mūsų oro gynybos sistemą“.

Ignatas pažymėjo, kad sėkmingų Vakarų oro gynybos sistemų pristatymo atveju Ukrainos oro gynybos pajėgos po kelerių metų galės atsisakyti sovietinių technologijų naudojimo.

 

IRIS-Tyra pažangiausia oro gynybos sistema Vokietijoje. Kompleksą sukūrė Vokietijos ginklų kompanija „Diehl Defense“.

Antžeminė oro gynybos sistema pirmiausia skirta apsaugoti civilius gyventojus, atremiant Rusijos armijos oro atakas.

Kompleksą sudaro trys transporto priemonės: karinio sunkvežimio paleidimo priemonė, kurioje telpa aštuonios raketos, radaras ir komandų transporto priemonė. Priešlėktuvinės raketos gali pataikyti į taikinius iki 20 kilometrų aukštyje ir iki 40 kilometrų atstumu. Kompleksas skirtas naikinti orlaivius, sraigtasparnius, nepilotuojamas orlaivius, sparnuotąsias ir balistines raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(1)
(112)

Komentarai ()