Kremlius rimtai imasi Girkino ir daugybės karo tinklaraštininkų: gresia pakliūti į „mirtininkų sąrašą”  ()

Rusijoje tikrinamos daugybės karo tinklaraštininkų publikacijos, kuriose kritikuojamos šalies agresorės kariuomenės klaidos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija tikrina daugybės karo tinklaraštininkų publikacijas, kurios atvirai ir dažnai kritikavo šalies agresorės kariuomenę dėl klaidų Ukrainos fronte. Apie tai rašo „Mash“, „Telegram“ kanale.

Paskelbtas pranešimas teigia, kad baudžiamosios bylos gali būti iškeltos septyniems karo tinklaraštininkams: Igoriui Strelkovui (Girkinui), Semionui Pegovui („WarGonzo“), Jurijui Podoliakui, Vladlenui Tatarskiui, Sergejui Mardanui, Igoriui Dimitrijevui, Kristinai Potupčik, taip pat „Telegram“ kanalams: „Rybar“ ir „Grey Zone“.

Kaip paaiškinta, Rusijos generalinis štabas išsiuntė nurodymą „Roskomnadzor“ su prašymu patikrinti jų publikacijas, ar nėra jose Rusijos kariuomenės diskreditavimo ir klastotės plitimo faktų.

Kartu tyrimą atlieka Rusijos Federacijos prokuratūra.

„Iš Generalinės prokuratūros pusės, bylą nagrinėja federalinio saugumo, terorizmo, ekstremizmo ir tautinių santykių įstatymo įgyvendinimo priežiūros skyriaus viršininkas. Priežastis – Gynybos ministerijos kritika, vykstant karui Ukrainoje“, – rašo „Mash“.

Rusijos karo korespondentai ir tinklaraštininkai jau sureagavo į informaciją, kad gali būti apkaltinti Rusijos kariuomenės diskreditavimu. Visų pirma Semionas Pegovas, kanalo „WarGonzo“ autorius, mano, kad prokuratūra ir Generalinis štabas sudarė „mirtininkų sąrašą“. Jis patvirtino, kad jo publikacijos tinkle jau „šukuojamos iš visų jėgų“.

 

„Mus apkaltins pozicijų atskleidimu“, – komentavo jis.

Tuo pačiu metu Pegovas neįsivaizduoja, kaip tai bus įrodyta teisme:

„Įdomu, kaip vėliau teisme įrodys, kad su vadu, atsakingu už tiesioginį fronto sektorių, nesusitarėme dėl šaudymo trajektorijos“.

Tuo pačiu tinklaraštininkas abejoja, ar teismo posėdžiai jo byloje bus skaidrūs.

Tinklaraštininkus palaikydamas pasisakė karo korespondentas ir propagandistas Aleksandras Kocas, dirbantis leidykloje „Komsomolskaja pravda“:

 

„Kažkoks keistas sumanymas – kautis su tais, kurie visa širdim pergyvena dėl savo šalies ir kariuomenės. Sakyčiau, griaunantis", – rašė Kocas.

„Kiek truks tyrimas, kol kas nežinoma. Bet jei bus surinkti nusikaltimo įrodymai ir kaltė bus nustatyta, karo korespondentai gaus baudą arba iki trejų metų kalėjimo“, - sakoma Rusijos Federacijoje.

Kitas propagandos kanalas, remdamasis Margarita Simonian, rašo, kad „kažkas ruošia baudžiamąsias bylas prieš karo patriotus“. Tačiau RT vyriausioji redaktorė įsitikinusi, kad jos kolegos, kurstantys neapykantą Ukrainai, liks laisvėje. Ji baiminasi tapti kitu Rusijos Federacijos jėgos struktūrų taikiniu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()