Pentagonas pademonstravo superkareivių technologiją: bandymo metu vos 2 kariai perkėlė net 1500 kg masės krovinį (Video)  (1)

Technologijos galimybių demonstravimo metu du kariai sugebėjo perkelti 1500 kg sveriantį krovinį. Anksčiau tam reikėjo 4-5 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos išbando naują oru varomą egzoskeletą, kuris daro žmogų stipresnį ir atsparesnį. Apie tai praneša „Defense Brief“.

„Forge“ egzoskeletą sukūrė „ROAM Robotics“. Jis skirtas palengvinti lėktuvų pakrovimo specialistų darbą, kurių užduotis yra pakrauti ir iš orlaivių iškrauti didelius padėklus su įranga, įranga ir maistu.

Du kariai iš 87-osios JAV oro pajėgų eskadrilės pademonstravo egzoskeleto galimybes. Jį sudaro kuprinė ir specialūs mechanizmai ant kūno. Su jo pagalba kariai galėjo perkelti padėklą, sveriantį daugiau nei 1500 kg. Paprastai tokiam kroviniui perkelti reikia 4 ar 5 žmonių.

„Neabejotinai matau skirtumą: mano keliai yra daug mažiau spaudžiami ir galiu jausti šios sistemos teikiamą pagalbą“, – sakė vyriausiasis seržantas Seanas Stormsas.

Egzoskeleto pagalba kariškiai galės žymiai optimizuoti daugybę procesų. Visų pirma, į lėktuvą bus galima greičiau įkelti sunkius daiktus, naudojant mažiau žmonių. Tokiu būdu bus galima sutaupyti lėšų.

 

Darbas su apkrovomis yra susijęs su lėtinėmis ligomis, traumomis ir nuolatiniu žmonių sąnarių stresu. Egzoskeleto pagalba kariškiai gali daugiau nudirbti, bet mažiau pavargti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai (1)