Ar Ukraina gali naudoti iš Vakarų gautus ginklus teritorijose, kurios bus prijungtos prie Rusijos? JAV skelbia savo sprendimą  ()

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, jog JAV neprieštarauja tam, kad Ukraina naudotų iš Vakarų gautą ginkluotę teritorijoms, kuriose Rusijos Federacija (RF) surengė vadinamuosius referendumus, susigrąžinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tai pasakė per bendrą spaudos konferenciją su Indijos užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru, praneša „Europeiskaja pravda“.

A. Blinkenas atsakinėjo į žurnalistų klausimus, ar JAV leis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms naudoti amerikietiškus ginklus teritorijose, kuriose Rusija surengė pseudoreferendumus, nepriklausomai nuo Kremliaus paskelbtų referendumų rezultatų.

„Mes ir daugelis kitų šalių jau labai aiškiai pasakėme: nepripažįstame ir, tiesą sakant, niekada nepripažinsime Rusijos aneksuotų Ukrainos teritorijų... Ukraina turi visišką teisę gintis visoje savo teritorijoje ir atsikovoti teritorijas, kurias neteisėtai užgrobė Rusija“, – nurodė jis.

Anot A. Blinkeno, ginkluotė, kurią JAV ir nemažai kitų šalių tiekia Ukrainai, labai veiksmingai naudojama teritorijoms atsikovoti, pavyzdžiui, neseniai šalies šiaurės rytuose bei pietuose.

 

JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad pseudoreferendumai nieko nereiškia Rusijos užgrobtoms Ukrainos teritorijoms.

„Ukrainiečiai toliau daro tai, ką privalo, kad susigrąžintų žemę, kuri iš jų buvo atimta. Mes toliau remsime šias pastangas“, – pabrėžė JAV valstybės sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(89)
(1)
(88)

Komentarai ()