[Žinios trumpai] Skelbia, kas laukia Pušilino ir Pasečniko: „Putinas gavo tokią dovaną, su kuria dabar nežino, ką daryti“  ()

Donecko ir Luhanso pseudorespublikų lyderiai Denisas Pušilinas ir Leonidas Pasečnikas netrukus gali prarasti savo pozicijas, mano Abbasas Galliamovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius galbūt jau prarado okupuotų Ukrainos teritorijų kontrolę ir jos pradėjo gyventi savo gyvenimą, mano rusų politologas, buvęs Rusijos diktatoriaus kalbų rašytojas Abbasas Galliamovas.

Jis atkreipė dėmesį į naujienas iš Rusijos opozicijos leidinio „Meduza“. Žurnalistai, remdamiesi informuotais šaltiniais, praneša, kad Kremlius esą nori atidėti okupuotų Ukrainos teritorijų aneksiją. Galliamovas pateikė labai įdomią versiją, kad „referendumai“ neva vyko okupuotų teritorijų, o ne Kremliaus iniciatyva.

„Putinas gavo dovaną, su kuria dabar nežino, ką daryti. Norėtų greitesnių paliaubos ir derybų, o dabar tie „laosiečiai“ lipa su savo valia. Pasirodo informacija, kad Kirijenka nori atleisti Pušiliną, ta pati istorija ir su Pasečniku. Anksčiau tai buvo iš piršto laužta. Akivaizdu, kad neseniai kažkas atsitiko. Kas tiksliai? Referendumai“, – savo nuomone dalijosi rusų politologas. Jis mano, kad dabartinėje karo stadijoje Kremlius atsidūrė prastoje padėtyje.

„Įvykiai aiškiai nekontroliuojami ir vyksta savaime. Paradigma, pagal kurią buvo manoma, kad Kremlius elgiasi taip, kaip jam atrodo tinkama, yra akivaizdžiai pasenusi. Vis dažniau jis veikia taip, kaip aplinkybės verčia jį veikti“, – apie matomą strategijos trūkumą kalbėjo Galliamovas.

 

Atkreipkite dėmesį, kad paskelbta informacija nėra patvirtinta. Iš tikrųjų, mažai tikėtina, kad separatistai veikė savarankiškai. Vienu metu buvo surengti netikri „referendumai“ okupuotose Ukrainos teritorijose, įskaitant Chersono ir Zaporižės sritis, o tai rodo iš viršaus duotą įsakymą. Šiame procese aktyviai dalyvavo Kremliaus propaganda, kuri bandė imituoti žmonių valią. O strategija čia akivaizdi - Rusija aneksuos Ukrainos teritorijas ir žvangindama branduoliniais ginklais ragins Ukrainos pajėgas išvykti iš tariamai Rusijai priklausančių teritorijų.

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: