[Žinios trumpai] JAV generolas paskelbė, kas laukia Ukrainos po rusų mobilizacijos - Krymui šakės  (5)

2023 metais Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų pradėti Krymo deokupaciją, teigia amerikiečių generolas Benas Hodgesas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šių metų pabaigos Ukrainos ginkluotosios pajėgos nustums okupacinę Rusijos kariuomenę iki vasario 23 dienos linijų, o jau 2023 metais prasidės Krymo išvadavimas. Tokia nuomone interviu LRT pasidalijo buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas Benas Hodgesas.

Jis pabrėžė, kad dalinės mobilizacijos paskelbimas Rusijoje rodo Rusijos ir diktatoriaus Vladimiro Putino „beviltišką padėtį“.

„Jis supranta, kad jo pajėgų padėtis Ukrainoje blogėja, ir yra taip sunerimęs, kad yra priverstas pakeisti Rusijos visuomenei primestą versiją, kad „viskas vyksta pagal planą“, – sakė generolas. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad paskelbus mobilizaciją Rusijos Federacijoje kilo protestai ir masinis šaukiamo amžiaus vyrų išvykimas iš šalies. Tai, Hodgeso žodžiais, parodė, kad Rusijos visuomenė iš tikrųjų nenori karo.

Hodgesas taip pat išreiškė abejones, kad iki metų pabaigos Kremlius iš mobilizuotų vyrų pajėgs sukurti tikrai kovai paruoštas pajėgas. Artimiausiais mėnesiais šis žingsnis neturės jokio efekto ir nepadės Kremliui pakeisti fronto dinamikos. „Mobilizacija ukrainiečiams parodė, kad jie laimi, kad Rusija yra neviltyje. Jie mato, kad rusai neturi tokios valios, kokią turi jie. O mes iš istorijos žinome, kad karas yra valios išbandymas. Ukrainos kariai ir žmonės aiškiai jos turi daugiau nei rusai“, – pabrėžė Hodgesas.

 

„Tikiuosi, kad iki šių metų pabaigos Ukrainos pajėgos nustums rusus į vasario 23 dienos pozicijas, o iki kitų metų vidurio ukrainiečiai bus Kryme“, – sakė generolas ir pridūrė, kad nemano, kad Putinas ryšis branduolinio ginklo panaudojimui.

(195)
(6)
(189)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: