[Žinios trumpai] Žiaurus vaizdas: skelbiamas video, kaip rusai žalojasi, kad nepatektų į mobilizaciją (18+)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-09-30 09:59
Nes tėvai nesidomėjo politika.
donatasv 2022-09-30 10:06
Kad viskas tai paprasta būtų. Šimtmečiais formuojamas vergo mentalitetas, tiesioginis susidorojimas su opozicija kuri bando kilt prieš... šiuo momentu duoda savo vaisių.
Benediktas 2022-09-30 10:23
Kai nesidomi politika, kas vyksta už šeimos ribų, tai tada ir formuoja vergo mentalitetą. Visi buvome vergais pries 200-300 metų. Vergo mentalitetas - ne vergo mentalitetas - preižastis, kad tėvai nesidomėjo politika. Būtų domėjęsi, tai būtų V.V. nepalaikę tiek metų. Dabar jų vaikai dėl to turi rankas laužytis. Kiekviena pasekmė-turi savo priežastį.
donatasv 2022-09-30 10:47
Čia jau ne tėvai, o dar giliau. Domėjimas politika ir gebėjimas kažką pakeist yra du skirtingi dalykai. Jei renkami žmonių balsai yra fiktyvi parodija, susidorojimas su opozicija ne tik rusijoje bet ir toli už jos sukelia bejėgiškumo jausmą. Nors lyginant su kinija rusai dar turi šiokią tokią judesio laisvę. Kinijoje paprasčiau, apkaltino korupcija ir išsiuntė į kartuves. Kol nesiryš išnešt tokius kaip putinas panertus kaip šašlykus ant šakių tol nieko nebus, o tam jau reikia rimto pogrindžio. Tas pogrindis dar tik auga. Nes protestuot karo pradžioje ėjo vaikai. Plius dar didelis budulio mentalitetas "Aš krūtas nes daviau kaimynui į snukį" taipogi laisvai progresuoja. Be išorės įsikišimo ir totalaus pažeminimo kokį gavo vokietija po 1 ir 2 pasaulinio karo rusas dar ilgai nesusitvarkys.
Benediktas 2022-09-30 10:55
Aš neieškau, kaip pateisinti rusų, kad jie šūdinai gyvena. Jie patys kalti. Gimsta Rusijoje ir žmonės, kurie nenori būti vergais ir masto plačiau, nei rodo jų TV. Internetas jau seniai yra, šalis neuždaryta (buvo) - niekas netrukdo domėtis, kodėl kas kaip yra, kaip kitur žmonės gyvena. Visi pasipirešinimai, keitimai - pirmiausia galvoje prasideda. Realiai tėvai matytdami tai turėtų kaltinti save, kad leido įsigalėti Putinui ir vykti tam, kas dabar vyksta. Būdavo mitingai, bet būdavao mažai žmonių Rusijoje, kur jie būdavo tuo metu, kai vykdavo mitingai? Pradedant nuo 2010 metų?
donatasv 2022-09-30 11:31
Kad galėtai teist reik pirma suprast dėl ko taip. Lengviausia pasakyt tėvai neišnešė su šakėm vergvaldžių dėl to vaikai dabar laužykitės rankas ir kaltinkit juos? Aš pateisint nenoriu man įdomiau kas tai nulėmė.
kestutisz 2022-09-30 11:38
Kažkaip vis pamirštu kokiam turgelyje paieškot berods Čechovo kūrybos, konkrečiai lyg ir "Mužikai" serijos (nepamenu, labai labai senai skaityta), kur na ta "gilumų liaudis", t.y. "mužikai" (bent man likęs toks įspūdis) ir buvo tai kas yra dabar, čia tokia sena tradicija. Ponas liepė - daro, muša - vadinas žino ką daro ir už ką. Paėmė rekrutu - ok, pasaulio pamatysiu, gal net išlaisvinsiu savo vidinį aš. Ten berods net apsakymas buvo apie tai kaip mužikai įgavo sparnus ir išsilakiojo, na bet kadangi jie tokio privalomo niekaip neišnaudojo protingai (tiesiog lakiojo kaip drugeliai) tai juos visitiek sugaudė ir tvarka buvo grąžinta (grynai kaip kaip post - 90'tieji).
technologas 2022-09-30 12:01
Kažkaip prastokai Valodiai valdyti šalį sekasi, nejaučiate? Masinis bėgimas, galūnių laužymaisi, kas ten dar? Noras, kad sūnus negrįžtų iš fronto. Atrodo kad amžina diktatorių problema įsisenėjo - nėra kam pasakyti, kad dirba nesąmones. Visi išvyti/susodinti/užgniaužti.
Benediktas 2022-09-30 12:10
Jei taip norėsi aiškintis, tai: močiūtė nepaglostė, senelis į užpakalį davė, tėvas gėrė, kol nueisi iki visatos BigBang - kažkas vis kaltas bus. O reikėjo tik tėvams išeit į gatves. Keli milijonai Maskvoje būtų kažką padarę ir Nemcovas dar gyvas buvo, buvo lyderių.
Pumper 2022-09-30 12:40
Dagestane irgi šitą įvaldę https://imgur.com/Wy8gnNy
UTF16 2022-09-30 13:07
Problema su sulaužytom kojom ir rankom, kad jos palyginti greitai sugyja.
Kirtiklis 2022-09-30 13:59
O kur tau bus su Imperelistiniu mąstymu. Paklausk, bet kurio ruso, kaip prasidėjo 2 pasaulinis karas - kai Vokiečiai užpuolė SSRS, ir ne vienas nieko nepasakys blogo, kai su Vokietija dalinosi Europa ir trypė Lenkija. Kai aneksavo Krymą, vėl ar atsirado tūkstančiai prieš? Ne , tik katučiu plojo. O kur dar didžiarusiškumas, kai jiems atrodo ju kultūra yra aukščiausias pasaulio dalykas. Čia toks mentalitetas, ir nieko nepadarysi.
donatasv 2022-09-30 16:20
Vokietija prieš pirmą pasaulinį karą turėjo aukštesnės rasės mentalitetą. Po pirmo pasaulinio užspaudė ir stūmė jiems žudikų nevykėlių pažemintų propagandą, kitaip sakant perspaudė. Dėl to Hitleris ir iškilo nes grąžino aukštesnės rasės idealogiją. Pas rusus panašiai supuvią vakarai ir galingoji rusija. Dėl to putinas ir bijo pralošti nes visa ta galia pradės byrėti, kas povaliui labai gražiai matėsi pakraščiuose. Labiausiai nuskriausti, nutolią engemi kraštai pakolkas parodė didžiausią pasipriešinimą. Nors ir tas nugesintas po 3 dienų. Kol nenuginkluos budulio pasaulis tol budulis ir bus budulis. Maištui gesint rusas turi vienus palankiausius įstatymus, kad įbauginti liaudį.
Benediktas 2022-09-30 16:27
UK irgi buvo imperija, jos kaip ir niekas nesutriuškino ten kur ji yra saloje - bet jie transformavosi. Tapo demokratine valstybe su simboliniais karalystės atributais. Savo laiku UK pridarė daug barbariškumų aišku, bet nugalėta nebuvo savo žemėje.
donatasv 2022-09-30 16:47
Šeip žvelgiant iš šono, kad ir tas pats vokietis galima sakyt inžinierius, kuriam užteko du kart nudegt nagus ir suprato, ką daro negerai ir ką reikia daryt, kad tai nepasikartotų. Rusas visai kitoks mentalitetas, tai girtas ivanas kaip tas bomžas stovintis prie maksimos kiekvieną mėnesį matai vis su naujomis mėlynėmis ant veido, tokie išvadų nedaro. Va toks vaizdelis yra baisiausias, galima sakyt greitų pokyčių galim nelaukt. To sukilimo apie kurį čia svajoji maža tikimybė, kad sulauksim.
Benediktas 2022-09-30 17:00
Vyrai geria, kai nėra prasmės, kaip save realizuoti. Kaip gali negert, kai valstybę valdo dal*ojobai. Dirbi ir nieko neuždirbi, motyvacijos nėra. Pastatyk, kokius anglus ar švedus į valdžią - užkurs ekonomiką, atsiras darbo. Vyrams „užsidegs“ akys, atsiras perspektyva, kad galima uždirbti. Turi pinigų moteriai, šeimai, vaikams gali duoti mokslams, paatostogauti. Žuvis pūva nuo galvos. Paimk bet kurią sėkmingą privačia įmonę, kurioje žmonės gerai uždirba ir geras mikroklimatas - įdėk lopą direktorių - ir žmonės išlakstys per porą metų, o įmonė bankrutuos. Tik iš įmonės gali pereiti į kitą įmonę, o su valstybe sunkiau, kai įprate savo mieste visą laiką gyventi. Pas mus irgi gėrė, bet įsileidom vakarų kapitalą, technologijas, darbo kultūrą, emigrantai pasisėmė patirties ar atsivežė žinias čia. Veikia teismai, policija, teisinė sistema. Tai sudaro sąlygas ekonomikai augti. Žmonėms atsiranda perspektyva pasiturinčiai gyventi, aplinka, infrastruktūra sutvarkyta. Žinoma yra sugadinta dalis žmonių, kurie gers vis tiek, ir jau tapę liga, bet jei būtų gyvene kokioj Švedijoj, tai būtų gėrę, gal tik koks 1/10 iš jų.
donatasv 2022-09-30 17:22
Dėl to ir sakau kol nenuginkluosi, tol iš ruso nieko nebus. Patys žmonės kentės tiek kiek reikės nes girtam laisvėje yra geriau nei uzdarytam gulage. Tuo labiau rusijoje yra suinteresuotų tą girtą Ivaną turėt. Čia ne Anglas ar kita vakarų šalis, kur žmonės išsilavinę lygint nėra ko ir tikėtis to kas buvo kitose imperijose yra kvaila. Gali svajoti.
Benediktas 2022-09-30 17:26
Gali būti, kad Putinas taip davarys Rusiją, kad tas buntas nori nenori turės kilti, nes ėst nebus ką, net Maskvoj. Ypač jei Putinas dar kare pra**s viską. Tada vakarai ir nuginkluos, nes patys rusai neišsikapstys - blogi jie menedžeriai. Arba suskils į dalis, kurios gali būti sąvarankiškos - gerai mums ir tautoms tame kalėjime, iš kurio galės išsilaisvinti.
donatasv 2022-09-30 19:20
Valgyt jie ten nepritruks, putinas ganėtinai daug investavo į tai prieš karą ir tam ruošėsi. Beto jei ir pritrūktų maisto, tai būtų ne pirmas tautos badas dėl to, kad įrodyti kažką tai vakarams ar pasiekti kažkokių tai valdžios uzbrestu tikslų.
Benediktas 2022-09-30 19:39
Pagooglink lendlizą, „Busho šlauneles“ - jau du kartus amerikonai rusus maitino. Tik Busho šlaunelių prireikė, kai net nekariavo. Kaip pasiruošė Putinas badui? Išvystė gyvulininkystę, žemdirbystę ir maisto pramonę?