Pirmą kartą per 80 metų į Europą, prie pat Ukrainos, perkelta elitinė JAV oro desantininkų divizija – ką jie čia veikia? (Video)  ()

Rusijos agresoriui amerikiečiai demonstruoja, kad NATO sienos yra patikimai saugomos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-22 Pirmą kartą per 80 metų į Europą, prie pat Ukrainos, perkelta elitinė JAV oro desantininkų divizija – ką jie čia veikia? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rumunijoje pastebėta 101-oji Jungtinių Valstijų armijos oro desantininkų divizija. Šis elitinis padalinys pirmą kartą per 80 metų dislokuotas Europoje.

Apie tai rašo „CBS News“.

101-ąją brigadą dar vadinama „Rėkiančiais ereliais“. Tai elitinis Amerikos lengvųjų pėstininkų vienetas, galintis nusileisti bet kuriame mūšio lauke vos per porą valandų. Jis skirtas itin greitai reaguoti į grėsmes.

Dabar „Rėkiantys ereliai“ perkelti į Rumuniją, jie įsikūrė netoli Ukrainos sienos. Ši kryptis pasirinkta neatsitiktinai.

„Daugiau nei septynis mėnesius Rusijos kariai Juodosios jūros pakrante bando veržtis į Chersono regioną, siekdami užimti svarbiausius Ukrainos uostamiesčius: Nikolajevą ir Odesą. Jų tikslas – atkirsti Ukrainai bet kokią prieigą prie jūros. Ši grėsmė, esanti taip arti NATO teritorijos, ir buvo priežastis išsiųsti vieną iš elitinių Amerikos oro desantininkų divizijų su sunkiąja technika“, – rašoma straipsnyje.

 

„Rėkiantys ereliai“ kartu su rumunais vykdo didelio masto pratybas, kuriose atkuria tankų mūšius, vykstančius Ukrainos frontuose.

Rusijos agresoriui amerikiečiai demonstruoja, kad NATO sienos yra patikimai saugomos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(2)
(191)

Komentarai ()