[Žinios trumpai] Rusija Ukrainoje dislokavo 500 Sirijos kovotojų - ekspertai paskelbė jų užduotis ir tikslus  ()

Ukrainoje dislokuota apie 500 Sirijos kovotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žiniasklaida rašo, kad kalbama tik apie patyrusius kovotojus, kuriuos kadaise rengė Rusijos specialistai. Jie Sirijoje kovojo prieš teroristus ir opozicijos kariuomenę.

Londono leidinys „Middle East Eye“ rašo, kad tarp 500 kovotojų yra iš 25-osios specialiųjų pajėgų divizijos, žinomos kaip „Penktasis korpusas“, iš „Tigro pajėgų“ ir „Liwa al-Quds“.

Dar kovą Rusijos gynybos ministerijos vadovas Kremliui pranešė, kad ant jo stalo, esą, yra 16 000 prašymų iš Artimųjų Rytų vyrų, norinčių kariauti Ukrainoje. Tuo metu Vakarai šį pareiškimą vertino kaip bandymą įbauginti Kyjivą.

Šaltinis praneša, kad Rusija Sirijos kovotojams žada 300 USD atlyginimą.

Taip pat žinoma, kad kovotojai nesiunčiami į priekinę fronto liniją dėl vietovės ir kalbos nežinojimo. Britų leidimas praneša, kad šiandien žinoma apie 9 Sirijos kovotojų likvidavimą. Sirijos žiniasklaida teigia, kad Ukrainoje jau žuvo apie 50 jų karių.

Kartu pranešama, kad iš Sirijos į Rusijos Federaciją iš viso buvo išsiųsta tūkstantis kovotojų, tačiau tik 500 – į Ukrainą.

 

Pagrindinė kovotojų užduotis – apsaugoti „Wagnerio“ PMC valdomus objektus Donbaso teritorijoje. Į mūšį jie gali būti mesti, tik esant būtinybei. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(23)
(-18)

Komentarai ()