[Žinios trumpai] „Tai prioritetas numeris 1“ - Izraelyje dideli pokyčiai, Ukraina atnaujina derybas  ()

V. Zelenskis prašo Izraelio pagalvoti apie Ukrainos aprūpinimą oro gynybos sistemomis. „Tai yra prioritetas Nr. 1", – pokalbio su B. Netanyahu dėl ginklų detales paskelbė V. Zelenskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne taip seniai Izraelyje vyko parlamento rinkimai, kuriuose laimėjo Benjamino Netanyahu vadovaujama opozicija. Dar prieš rinkimus, savo pergalės atveju, jis pažadėjo Ukrainai karinę paramą.

Ukrainos prezidentas išsakė lapkričio 7 dieną vykusio telefoninio pokalbio su B. Netanyahu detales, praneša „Ukraina 365".

V. Zelenskio teigimu, jis pasveikino B. Netanyahu su pergale Knesete. Taip pat buvo kalbama apie galimą karinę pagalbą Ukrainai, pirmiausia apie oro gynybos sistemas. Tuo pačiu Izraelio politikas patikino, kad tikrai svarstys Ukrainos vadovo prašymą ir bandys kaip nors išspręsti šį klausimą.

V. Zelenskis pokalbyje su B. Netanyahu leido suprasti, kad jo nedomina ypatingų Izraelio ir Rusijos Federacijos santykių klausimas, taip pat ginklų, kurių pagalba bus atakuojamas Kyjivas, klausimas. Ukrainai reikia ginklų gynybai, pirmiausia prieš priešo raketas.

 

Pasak Ukrainos prezidento, pokalbis buvo esminis, o B. Netanyahu užtikrino V. Zelenskį, jog tikrai svarstys karinės pagalbos klausimą. Pasak Ukrainos vadovo, B. Netanyahu dėka Ukraina atnaujino dialogą su Izraeliu.

B. Netanyahu blokas laimėjo 65 balsus iš 120 galimų. Po parlamento rinkimų Izraelyje Ukrainos ambasadorius Jevgenijus Korničukas išreiškė viltį, kad Jeruzalės pozicija dėl ginklų tiekimo Ukrainai pasikeis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()