Paaiškėjo kur dingo buvęs „Roskosmos“ vadovas Rogozinas – Ukrainoje „atlieka ypatingą užduotį“?  ()

Nuo kosmoso nusprendė pereiti prie „žemiškesnio“ darbo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas nesėdi be darbo ir sugalvojo sau naują darbą – jo iniciatyva buvo sukurta grupė „Carskie volki“ (Caro vilkai), kurios užduotis gana paprasta – atlikti ginklų bandymus.

Tiksliau sakant, Rogozinas surinko daugybę „karo patarėjų ir ekspertų“, kurie turėtų išbandyti „specialiosios operacijos zonoje“ „perspektyvius ginklų, kompleksų ir įrangos pavyzdžius, kurie dėl tam tikrų priežasčių nebuvo pradėti masiškai gaminti“, tai yra, tiesiogiai kare Ukrainoje.

Pats Rogozinas savo socialiniuose tinkluose praneša, kad neseniai išbandė „Barrier-dome“ antidronų kompleksą tiek poligone, tiek tiesiogiai mūšio lauke.

Šį kompleksą sukūrė Rusijos įmonė „Rubezh-engineering“, jo tiesioginis tikslas – „suteikti saugų kupolą, kad daliniai galėtų ramiai atlikti užduotį priešo nepilotuojamų mašinų „puolimo“ metu“.

 

Kompleksas sukurtas pagal erdviškai paskirstytos sistemos principą, pasižymi gana „kukliomis“ charakteristikomis – aptikimas iki 1,8 km, valdymo ir navigacijos kanalų slopinimo spindulys – „ne mažiau kaip 1 km“.

Pats kūrėjas savo sistemą pirmiausia pozicionuoja kaip skirtą „stacionarių objektų apsaugai nuo mažų“ UAV, o Rogozinas giriasi, kad tokia sistema gali „atlikti bet kokio tipo dronų užduotis“.

 

 

Pažymima, kad „Rogozino grupė“ taip pat jau spėjo išbandyti minosvaidžių „išmanųjį taikiklį“, taip pat „perspektyvias ryšio priemones“. kai kurios kitos sistemos yra testuojamos „slaptu“ režimu.

Įdomu tai, kad pats Rogozinas savo testavimo grupę vadina „privačia karinės pramonės įmone“ ir teigia, kad jos užduotis – skatinti mažų įmonių plėtrą. Matyt, po nesėkmės su „Roskosmos“ Rogozinas nusprendė skatinti gana abejotinus projektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()