MI5 skelbia, kad Rusijos žvalgyba patyrė triuškinantį smūgį - to dar nebuvo šiuolaikinėje istorijoje  ()

Visame pasaulyje buvo išsiųsta daugiau nei 600 Rusijos ambasadų darbuotojų, iš kurių daugiau nei 400 greičiausiai buvo šnipai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per karą tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos Rusijos žvalgybos tinklas užsienyje patyrė didžiausią smūgį šiuolaikinėje istorijoje.

Tai pareiškė Didžiosios Britanijos kontržvalgybos MI5 vadovas Kenas McCallumas ir pridūrė, kad Britanija turėtų būti pasirengusi Rusijos agresijai dar ilgiems metams, praneša BBC.

Kasmetinėje ataskaitoje apie grėsmes, su kuriomis susiduria JK, kontržvalgybos vadovas teigė, kad visame pasaulyje buvo išsiųsta daugiau nei 600 Rusijos ambasados ​​darbuotojų, iš kurių daugiau nei 400 yra tikėtini šnipai.

„Tai buvo didžiausias smūgis Rusijos žvalgybai per Europos istoriją", – sakė K. McCallumas.

Vien iš JK buvo išsiųsti 23 Rusijos šnipai, dirbantys po diplomatine priedanga, sakė MI5 vadovas.

Be to, daugiau nei šimtui rusų, kuriais Maskva ketino pakeisti į tėvynę išvykusius diplomatus, dėl nacionalinio saugumo priežasčių buvo atsisakyta išduoti diplomatinę vizą.

„Negalime būti ramūs, – pridūrė britų kontržvalgybos vadas, – ateinančiais metais turime būti pasirengę atvirai ar slaptai Rusijos agresijai prieš Didžiąją Britaniją.

Didžiosios Britanijos kontržvalgybos vadovo teigimu, Rusija ir toliau kels Britanijai tiek slaptą grėsmę šnipų ir kibernetinių atakų forma, tiek akivaizdžią – sąmoningo energijos kainų didinimo ir tikslinės gyventojų dezinformacijos.

 

„Jie ir toliau mojuos kumščiais", – perspėjo jis.

Taip pat tarp šalių, kurios kelia grėsmę Didžiosios Britanijos saugumui, K. McCallumas, kaip ir ankstesniais metais, įvardijo Iraną ir Kiniją.

Vakarų žvalgybos agentūrų duomenimis, daugiausia Rusijos agentų, prisidengusių diplomatais, Europoje dirba Vokietijoje.

Rusijos šnipai randami net šios šalies valdžios įstaigose. Pavyzdžiui, rugpjūčio pabaigoje tapo žinoma apie du aukštus Vokietijos federalinės ekonomikos ministerijos pareigūnus, kurie įtariami šnipinėję Rusijai. Jie užėmė vadovaujančias pareigas energetikos sektoriuje.

 

Spalio 7 dieną tapo žinoma, kad federalinė vyriausybė įtariamam Rusijos šnipui išdavė įvažiavimo į Vokietiją vizą.

O spalio 18 dieną Vokietijos nacionalinės kibernetinio saugumo agentūros vadovas Arne Schönbomas buvo atleistas dėl įtarimų sąsajomis su Rusijos žvalgyba. Kibernetinio saugumo taryba šiuos kaltinimus pavadino absurdiškais. Vokietijos vyriausybė pranešė, kad visapusiškai tiria pranešimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(3)
(82)

Komentarai ()