Galinga dovana Ukrainai – maža NATO narė suteiks vertingų ginklų už 210 mln. USD  ()

Kroatija padovanos 14 Mi-8MTV ir Mi-17 sraigtasparnių, kurių dauguma neseniai buvo kapitaliai suremontuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mainais JAV suteiks Kroatijai 20 UH-60M „Black Hawk“ sraigtasparnių – Kroatija jau planavo visus Rusijoje pagamintus sraigtasparnius pakeisti JAV/ES gaminamais sraigtasparniais, tačiau karas Ukrainoje šį procesą gerokai paspartino.

Kroatija eksploatuoja 25 Mi-8MTV ir Mi-17 sraigtasparnius.

Kroatija taip pat turi nedidelį 6 Mi-24 parką, kuris buvo pašalintas 2010 m. ir yra sandėliuojamas, taip pat gali būti pristatytas į Ukrainą, tačiau šiuos sraigtasparnius reikia kapitališkai remontuoti. Tačiau taip pat yra tikimybė, kad Ukraina gali atlikti kapitalinį šių sraigtasparnių remontą.

Likę Kroatijos sąraše esantys Mi-171S sraigtasparniai yra palyginti nauji sraigtasparniai, kurie pradėti eksploatuoti 2012 m., Kroatija galėtų perduoti šiuos sraigtasparnius Ukrainai, kai bus pašalinta NATO jautri įranga, o tai gali įvykti kaip dalis 2-ojo karinio sraigtasparnio pagalbos paketo Ukrainai 2024 m. Apskaičiuota, kad 14 sraigtasparnių vertė siekia 15 mln. USD už vienetą.

 

Iš viso Kroatija galiausiai galėtų paaukoti Ukrainai 30 Mi-17 sraigtasparnių, kurie, pristatyti Ukrainai, suteiktų Ukrainai visus svarbius pajėgumus, kurie buvo išeikvoti dėl dabartinio karo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()