[Žinios trumpai] Austinas skelbia galingą žinią: Ukraina gaus modernius tankus  ()

Jungtinės Amerikos Valstijos, Nyderlandai ir Čekija siekia kartu aprūpinti Ukrainą moderniais tankais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas per Ukrainos saugumo patarėjų grupės posėdį Ramšteino oro bazėje, informuoja „Espresso".

L. Austinas taip pat kalbėjo apie 7 šalis, kurios arba jau perdavė Ukrainai žadėtą ​​įrangą, arba pažadėjo ją skirti ir ginklų pristatymo proceso metu.

„Suprantame šios kontaktinės grupės subūrimo vaidmenį, nes mums labai svarbu koordinuoti paramą, kurios reikia Ukrainai. Suprantame, kad 7 šalys arba jau perdavė žadėtą ​​įrangą, arba pažadėjo ją skirti. Tuo metu JAV, Nyderlandai ir Čekija kartu siekia pristatyti ukrainiečiams modernius tankus. Taip pat JAV svarstomas kitas gynybos pagalbos paketas", – sakė pareigūnas.

Pasak L. Austino, pasaulis mato Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę ir ateityje turėtų ją remti.

„Taip pat Ukrainos vardu vykdome pramonės programą, kurioje dalyvauja kontaktinė grupė. Numatome paramos Ukrainai didinimą ir toliau treniruosime kariuomenę, taip pat suteiksime papildomos gynybos įrangos. Su mūsų parama, Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar gali apginti savo teritoriją. Matome, kokios sėkmės jos pasiekia, todėl turime padėti ir palaikyti tokią drąsą", – sakė L. Austinas.

Ministras taip pat pridūrė, kad partneriai turėtų padaryti daugiau, nei gali, kad patenkintų šiuo metu Ukrainoje kylančius poreikius, ypač užtikrinti nenutrūkstamą elektros ir šilumos tiekimą.

 

Priminsime, kad lapkričio 16 dieną vyko septintasis susitikimas „Rammstein" formatu.

Spalį Briuselyje įvyko šeštasis gynybos departamentų vadovų susitikimas „Rammstein" formatu, kuriame dalyvavo apie 50 šalių.

Remiantis „Rammstein-6" rezultatais, JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir Jungtinio štabo vadų pirmininkas generolas Markas Milley viešai nustatė pagrindinį pagalbos teikimo prioritetą kuriant integruotą priešlėktuvinę ir priešraketinę gynybą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()