Tai diena ir naktis: kuo oro gynybos raketos skiriasi nuo smogiamųjų ir kaip lengvai jas galima atskirti  (1)

Per didžiulę raketų ataką Ukrainoje lapkričio 15 dieną raketa pataikė į Lenkiją. Dabar aiškinamasi, ar ją paleido rusai, ar tai buvo Ukrainos oro gynybos raketa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip greitai galite sužinoti, priklauso nuo įrodymų bazės, tai yra, sviedinio fragmentų skaičiaus. Tai 24-ajam kanalui pasakojo Informacinio pasipriešinimo grupės karinis-politinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Tuo pačiu metu raketą S-300, kuri visų pirma naudojama dangaus apsaugai, yra daug lengviau ir greičiau atskirti nuo sparnuotųjų raketų „Kalibr“ ar „Kh-101“, nei atskirti jas vieną nuo kitos. Tai gali užtrukti 48 valandas ar net 72 valandas, o jei yra kokių nors komplikacijų, tai gali užtrukti daug ilgiau. Anot Kovalenko, ar tai tikrai raketa S-300, jie labai greitai sužinos.

Be to, S-300 turi visai kitą paskirtį. Yra visiškai kitokia kovinė galvutė, visiškai kitokia viršutinė pakopa, variklis ir t. t. Jos gana ženkliai skiriasi, todėl nebus problemų išsiaiškinti, kokia tai raketa, – paaiškino apžvalgininkas.

Jis pridūrė, kad oro gynybos raketoje įrengta savaiminio susinaikinimo sistema. Tai yra, kai ji keičia savo trajektoriją arba negali pasivyti ir pašalinti norimo objekto, pavyzdžiui, naikintuvo ar raketos, operatoriai gali ją sunaikinti.

 

Todėl, jei manytume, kad tokia raketa skriejo į Lenkijos oro erdvę, ji turėjo būti sunaikinta. Galimas variantas, kad savaiminio sunaikinimo sistema neveikė, buvo kažkoks gedimas, bet apskritai jau galima suabejoti tuo, kad Ukrainos raketa nuskriejo tokį atstumą į Lenkijos teritoriją.

Tačiau, kaip pažymėjo Kovalenko, tai, kad Rusijos sparnuotosios raketos nuskrido tokį atstumą, taip pat yra diskutuotinas klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(5)
(16)

Komentarai (1)