Galingai smogė Luhansko srityje: skelbiami nauji žemėlapiai, kas vyksta Ukrainoje (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsia kontrpuolimą Luhansko srityje, kovos vyksta visoje fronto linijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Luhansko, Donecko ir Chersono sritys yra atidžiai stebimos viso pasaulio, o analitikai skuba parodyti operatyvinę informaciją apie konfrontacijos kryptis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai Luhansko srityje telkia pajėgas sėkmingam puolimui, tuo tarpu Donbase vyksta smarkūs mūšiai ir nerimsta Rusijos užpuolikų puolimai.

Karo studijų institutas ISW paskelbė naujus mūšių Ukrainoje žemėlapius trimis kryptimis.

Lapkričio 15 d. Ukrainos pajėgos tęsė kontrpuolimo operacijas Svatovo ir Kreminos kryptimis.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atmušė Rusijos kariuomenės antžeminį puolimą netoli Novoselovskos, Luhansko srityje (13 km į šiaurės vakarus nuo Svatovo) ir įsitvirtino Kuzemovkos pakraštyje. Įnirtingi mūšiai vyko Novonikolskio kaimo apylinkėse. Rusijos pajėgos ir toliau vykdo ribotas kontratakas.

 

Ukrainos gynėjai savo ruožtu smogia į logistikos palaikymo ir Rusijos kariuomenės koncentracijos sritis Luhansko srityje.

Rusų būstinė Milovatkoje buvo sunaikinta. Mažiausiai 30 įsibrovėlių buvo sunaikinta, daugiau nei 20 buvo sužeista.

Karšta ir Donecko srityje. Rusijos kariuomenė veržėsi į Bachmuto sritį, įnirtingi mūšiai vyksta į šiaurę nuo Gorlovkos, kur anksčiau, padedant HIMARS, buvo sunaikinta rusų bazė.

Priešas sustiprino puolimus Avdijivkos-Donecko kryptimi.

DLR kovotojai grasina užpulti Avdijivką. Ukrainos pajėgos atmušė įsibrovėlių puolimą Vremevkos srityje Donecko srities vakaruose.

 

Be to, analitikai pagavo meluojant Rusijos gynybos ministeriją, kuri paskelbė apie tariamą Pavlovkos užgrobimą prie Vuhledaro ir daugiau nei tūkstančio Ukrainos karių nužudymą.

„Labai neįtikėtina“, – rašo ISW. Chersono srityje įsibrovėliai įkūrė gynybines linijas į pietus nuo Krasnoznamensko kanalo Bechterio srityje.

Šios pozicijos šalia Kinburno nerijos yra svarbios eksploataciniu požiūriu. Priešas juos aktyviai stiprina.

Kairiajame Dniepro krante įsibrovėliai persigrupavo, traukdamiesi 15-20 km nuo Dniepro, bandydami pasislėpti nuo HIMARS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: