Skelbiama įspūdinga žinia: po septintojo „Ramstein“ Ukrainą tiesiog užvers ginklais  ()

Septintojo „Ramstein“ rezultatai: oro gynyba iš Švedijos, HAWK iš Ispanijos, amunicija iš Vokietijos, Graikijos ir Lenkijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Septintasis Ukrainos gynybos kontaktinės grupės posėdis buvo labai sėkmingas.

Tai pareiškė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas per paskutinę spaudos konferenciją Pentagone, praneša Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“.

Jis pažymėjo, kad susitikimas įvyko Rusijos raketų atakų prieš civilinius objektus Ukrainoje ir Ukrainos energetinio tinklo bombardavimo fone, o tai tik sustiprino tarptautinių partnerių ryžtą remti Ukrainą.

Susitikimo metu kontaktinės grupės nariai paskelbė apie naujus indėlius į Ukrainos gynybos paramą. Visų pirma, pasak Austino, Švedija paskelbė apie 287 mln. USD oro gynybos pagalbos paketą. Ispanija pažadėjo į Ukrainą atsiųsti dar dvi HAWK sistemas ir raketas. Kanada pasiūlė gynybos paramos paketą, kurio vertė 500 mln. USD ir taip pat patvirtino, kad ji išlieka pirmaujanti žiemos įrangos ir ginkluotųjų pajėgų įrangos donorė.

Be to, Austinas atkreipė dėmesį į Vokietijos indėlį stiprinant artilerijos pajėgumus Ukrainoje, taip pat tiekimą raketomis daugkartinio paleidimo raketų sistemoms. Anot jo, Graikija paskelbė apie 155 mm sviedinių partiją, o Lenkija – apie papildomos amunicijos tiekimą artilerijai ir tankams bei trumpojo nuotolio oro gynybos sistemoms.

 

Pentagono vadovas taip pat pripažino Europos Sąjungos ir Didžiosios Britanijos indėlį į svarbų Ukrainos karių mokymą.

„Šie įnašai lems didelius pokyčius“, – pabrėžė L. Austinas. Šiuo atžvilgiu jis paminėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę vykdant kontrpuolimo operacijas netoli Charkivo ir Chersono.

Austinas pabrėžė, kad kontaktinės grupės šalys ir toliau glaudžiai bendradarbiaus, siekdamos aprūpinti Ukrainą didesniais kritinės įrangos ir ginklų kiekiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(0)
(123)

Komentarai ()