[Žinios trumpai] Viešai neskelbtos derybos Turkijoje: JAV perspėjo Rusiją  ()

Žurnalistų teigimu, susitikimas Ankaroje nebuvo viešai paskelbtas. Rusijos ir Amerikos delegacijų derybos buvo pirmosios nuo didelio masto karo Ukrainoje pradžios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 [Žinios trumpai] Viešai neskelbtos derybos Turkijoje: JAV perspėjo Rusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 14 d. Turkijos sostinėje Ankaroje vyko Rusijos ir Amerikos delegacijų derybos. Apie tai pranešė Rusijos leidinys „Kommersant", remdamasis savo šaltiniais.

Kaip nurodoma, Rusijos pusei derybose atstovavo Rusijos Federacijos Užsienio žvalgybos tarnybos direktorius Sergejus Nariškinas. Tuo pačiu žiniasklaida neskelbia kas į Turkiją atvyko iš Amerikos pusės. Tuo pat metu žurnalistas Aleksejus Venediktovas teigė, kad JAV atstovavo CŽA direktorius Williamas Burnsas.

Anksčiau apie susitikimą Ankaroje viešai nebuvo pranešta. Pokalbių detalių šaltiniai irgi kol kas neatskleidžia.

Paskutinį kartą Rusijos ir Amerikos delegacijos susitiko Ženevoje, Šveicarijoje, šių metų sausio 10 dieną deryboms dėl „saugumo garantijų".

Iš pradžių Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pabrėžė nekomentuosiąs informacijos apie susitikimą Turkijoje. Tačiau vėliau jis patvirtino derybas. Tačiau papildomos informacijos apie tai jis nepateikė.

„Tokios derybos tikrai vyko. Tai buvo Amerikos pusės iniciatyva", – sakė jis.

„Reuters", remdamasi savo neįvardytu šaltiniu, rašė, kad CŽA direktorius surengė susitikimą su Rusijos puse. Tuo pačiu JAV teigia, kad to negalima vadinti derybomis. Teigiama, kad Williamas Burnsas tiesiog perdavė žinią apie Rusijos branduolinio ginklo panaudojimo pasekmes.

 

„Jis nesiderėjo. Jis nediskutavo dėl karo Ukrainoje sprendimo", – pridūrė pareigūnas, kurį cituoja amerikiečių leidinys.

W. Burnsas susitikime su Rusijos delegacija taip pat iškėlė klausimą dėl Rusijoje sulaikytų amerikiečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()