[Žinios trumpai] Žlugo absoliučiai viskas: skelbiamas Putino planas (Video)  ()

Kremlius neturi aiškaus plano, kaip išsisukti iš kruvinos karinės avantiūros, įsitikinęs Michaelas Nacke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF vadovybė laukia, kol likimas suteiks režimui galimybę pabėgti.

Apie tai savo „YouTube" kanalo eteryje kalbėjo žinomas Rusijos žurnalistas Michaelas Nacke.

„V. Putinas laukia ir tikisi, kad situacija gali kažkaip pasikeisti. Jis tikėjosi, jog Europoje bus šalta žiema, jo dujų šantažas pasiteisins ir ES bus priversta arba sumažinti ginklų tiekimą Ukrainai, arba daryti spaudimą V. Zelenskiui. Bet atsitiko kitaip. Šią žiemą negresia dideli šalčiai, dujų kainos krenta, dujų karą V. Putinas visiškai pralaimėjo. Šis lūkestis nepasiteisino.

Antras V. Putino lūkestis buvo rinkimai JAV. Jis tikėjosi, kad D. Trumpo rėmėjai gaus daug vietų Kongrese ir darys viską, kad sumažintų karinę pagalbą Ukrainai. Atkreipkite dėmesį, kad įsakymas išvesti kariuomenę iš Chersono buvo duotas po rinkimų JAV. Ir kitas atkaklaus lošėjo statymas nepasiteisino, todėl V. Putino taktika yra dabar labai paprasta: sėdėti ir laukti, kiek įmanoma atidėlioti, kol atsiras galimybių langas, nepralaimėti karo, likti savo poste ir nemirti", – sakė Michaelas Nacke.

Jis patikslino, jog nėra prielaidų, kad V. Putinas galėtų išsikapstyti. Priešingai, Ukraina su visapusiška Vakarų parama aktyviai išlaisvina savo teritorijas. Rusijos kariuomenės padėtis yra nepaprastai sunki.

 

„Šioje stadijoje susidaro įspūdis, kad Rusijos karinis pralaimėjimas yra neišvengiamas. Jį vilkindamas V. Putinas mažina savo derybinę galią ir didina savo elito, kariuomenės ir eilinių piliečių nepasitenkinimą", – perspėjo rusų žurnalistas.

Jis mano, kad V. Putinas bandys laimėti laiko karo krosnyje sudegindamas daugybę gyvybių. Ir tai tęsis tol, kol diktatoriaus aplinka suvoks pralaimėjimo kare neišvengiamumą ir jo atsikratys.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(5)
(232)

Komentarai ()