[Žinios trumpai] Be Izraelio palaiminimo: netikėta žinia, iš kur Ukraina gavo galingus „GAIA Amir“ šarvuočius  ()

Viena Europos šalis galėjo perduoti „GAIA Amir“ Ukrainos kariuomenei be Izraelio leidimo, teigia žurnalisto Barako Ravido šaltinis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 [Žinios trumpai] Be Izraelio palaiminimo: netikėta žinia, iš kur Ukraina gavo galingus „GAIA Amir“ šarvuočius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono regiono išvadavimo kontekste internete pasirodė Izraelio šarvuoto automobilio „GAIA Amir“ nuotraukos. Tačiau jų pristatymas buvo atliktas be Izraelio leidimo, teigia „Walla News“ žurnalistas Barakas Ravidas.

Ukrainos kariuomenė gavo bent porą Izraelio gamybos šarvuotų automobilių „GAIA Amir“. Pasak vieno aukšto pareigūno, Izraelis nedavė leidimo perduoti ar parduoti šarvuotą automobilį Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Todėl Barako Ravido šaltinis mano, kad savo įsigytus automobilius Ukrainai perdavė anksčiau juos sau įsigijusi Europos šalis.

Tai yra įdomi istorija, nes Izraelis kontroliuoja savo ginklų ginklų eksportą. Ukraina ar bet kuri kita šalis negali parduoti ar perduoti ginklų be Izraelio Gynybos ministerijos leidimo.

Tai iš kur tie šarvuočiai Ukrainoje? Sunku rasti informacijos, kad kuri nors Europos šalis naudotų šias mašinas. Tačiau jos galėjo būti įsigytos su neoficialiu Izraelio palaiminimu perdavimui Ukrainai. Rugsėjį buvo pranešta, kad Izraelis Lenkijai parduoda priešdronines sistemas, kurios vėliau keliauja į Ukrainą. Toks ginkluotės tiekimo lankas padeda Izraeliui išvengti tiesioginės trinties su Rusija. Dabar Izraelis  „GAIA Amir“ perdavimo Ukrainai nekomentuoja ir laikosi pozicijos, kad Ukrainai ginklų netiekia. Galbūt tiekia, pavyzdžiui, Lenkijai, kuri tuos šarvuočius tiesiog naudoja labai trumpai - kelias dienas ar valandas? Aišku, tai - tik spekuliacijos.

 

Šarvuotą automobilį sukūrė „GAIA Automotive Industries“. Tai - 4x4 minoms atspari transporto priemonė, kurioje telpa iki 12 žmonių. „GAIA Amir“ pagrindas yra „Ford F-550“ bazė su nepriklausoma pakaba.

Pagrindinės „Amir“ užduotys yra karių transportavimas, sužeistųjų evakuacija ir atsargų pristatymas į fronto liniją, taip pat žvalgybos operacijos.

(30)
(0)
(30)

Komentarai ()