Ukraina skelbia galingą pareiškimą: „Esame pasirengę ginti NATO, mums reikia tik vieno“  (1)

Užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba pasiūlė Šiaurės Atlanto aljansui surengti viršūnių susitikimą ir pakviesti į jį Ukrainą. Taip pat Ukrainos diplomatijos vadovas pasiūlė aprūpinti valstybę aviacijos ir oro gynybos įranga, galinčia numušti bet kurias Rusijos raketas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 Ukraina skelbia galingą pareiškimą: „Esame pasirengę ginti NATO, mums reikia tik vieno“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip socialiniame tinkle „Twitter" pažymėjo D. Kuleba, Ukraina patvirtina visišką solidarumą su Lenkija ir yra pasirengusi suteikti bet kokią būtiną paramą.

„Kolektyvus atsakas į Rusijos veiksmus turi būti griežtas ir principingas. Tarp neatidėliotinų veiksmų: NATO viršūnių susitikimas, kuriame dalyvautų Ukraina, siekiant plėtoti tolesnius bendrus veiksmus, kurie privers Rusiją pakeisti kursą deeskalacijos link", – sakė užsienio reikalų ministras.

D. Kuleba paragino NATO aprūpinti Ukrainą moderniais orlaiviais, tokiais kaip F-15 ir F-16, taip pat oro gynybos sistemomis, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų perimti bet kokias Rusijos raketas. Jis pabrėžė, jog šiandien ginti Ukrainos dangų – reiškia ginti NATO.

 

Užsienio reikalų ministerijos vadovas taip pat patikino Vakarų partnerius, kad Ukraina yra pasirengusi ir toliau prisidėti prie kolektyvinio euroatlantinio saugumo ir saugoti rytinį NATO flangą, nors ši šalis ir nėra Aljanso narė.

„Turėdami visą reikiamą įrangą galėsime apsaugoti ir Ukrainos, ir kaimynų dangų", – reziumavo ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(2)
(104)

Komentarai (1)