[Žinios trumpai] Skabejevai gresia rimtas skandalas: paaiškėjo, kaip propagandistė už kadro vadina V. Putiną  ()

Socialiniuose tinkluose diskutuojama apie Skabejevos poelgį - savo „Telegram“ kanale Putiną ji vadino menkinančiais žodžiais. Tiesa, paslėptai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistės Olgos Skabejevos „Telegram“ kanale aptikti keisti pavadinimai vaizdo įrašams, kuriuose matomas Putinas. Į tai dėmesį atkreipė žinoma rusų tinklaraštininkas, socialiniame tinkle rašantis slapyvardžiu „prof. Preobraženskis“.

Savo „Twitter“ puslapyje jis pažymėjo, kad Skabejeva vaizdo įrašų pavadinimuose V. Putiną vadina menkinančiais ir įžeidžiančiais žodžiais, kurie jau seniai buvo prisirišę prie Rusijos prezidento.

Pavyzdžiui, lapkričio 15 dienos Skabejevos įrašas vadinamas „dulkėmis“. Lapkričio 8-osios vaizdo įrašas vadinasi „puten“, lapkričio 7-osios – „putin mobšiza“ (gal „mobilizacijos šizofrenija“?), lapkričio 4-osios - „putin 0“.

 

Tinklaraštininkas pažymėjo, kad kiekvienas gali nueiti į Skabejevos „Telegram“ kanalą ir pamatyti, kaip propagandistė vadina savo vaizdo įrašus su Putinu. „Telegram“ išsaugoja įrašų meta duomenis - datas, originalius pavadinimus ir kt. Jie matomi bandant išsaugoti įrašus.

Negana to, socialinių tinklų vartotojai pastebėjo, kad iš visų politikų vaizdo įrašo pavadinime didžiąja raide rašoma tik Arestovičiaus pavardė.

(186)
(6)
(180)

Komentarai ()

Susijusios žymos: