[Žinios trumpai] Rusija vėl apsiskaičiavo: žlugo grandiozinis Kremliaus planas, kaip sutriuškinti Bideną  ()

Kremlius bandė atimti iš prezidento Joe Bideno politinės sėkmės galimybę prieš balsavimą, teigia žurnalistai. Dėl klaidingų Kremliaus skaičiavimų RF ginkluotosios pajėgos pabėgo iš vienintelio regiono centro, užgrobto per karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia tyčia atidėjo pranešimą apie pasitraukimą iš Chersono ir dešiniojo Dniepro kranto iki vidurio kadencijos rinkimų į JAV Kongresą datos. Kremlius nenorėjo prieš balsavimą suteikti prezidento Joe Bideno administracijai papildomos politinės naudos. Tai pranešė Amerikos televizijos kanalas CNN, remdamasis keturiais šaltiniais, susipažinusiais su žvalgybos duomenimis.

Amerikos pareigūnai pripažįsta, kad vidurio kadencijos rinkimai toli gražu nebuvo vienintelė RF ginkluotųjų pajėgų išvedimo iš regiono priežastis. Okupantai pasitraukimui ruošėsi kelias savaites, o JAV svarstė, kada jie tai oficialiai pripažins.

Maskva suinteresuota ir toliau daryti įtaką JAV politiniam kraštovaizdžiui.

Pasak šaltinių, Rusija klaidingai apskaičiavo pranešimo apie pasitraukimo iš Chersono įtaką rinkimams.

„Abejoju, ar amerikiečiai tai tikrai pastebėjo", – sakė šaltinis, susipažinęs su Vakarų žvalgybos duomenimis.

Savaitę laiko prieš šių metų vidurio kadencijos rinkimus Rusijos įtakos agentai naudojo įvairias žiniasklaidos platformas, kad suterštų demokratų įvaizdį keliose valstijose, teigia privatūs tyrinėtojai.

Rusija gali pervertinti amerikiečių susidomėjimą vietiniais mūšiais, vykstančiais Ukrainoje, o tai rodo Rusijos informacinių operacijų netobulumą, pažymėjo žvalgyba.

 

„Nepaisant viso ažiotažo apie informacines operacijas ir politinį rusų kišimąsi, jiems šis grandiozinis planas nelabai sekasi. Matomas esminis jų kultūrinis nesusipratimas", – komentuoja CNN pašnekovas.

Rusai tikėjosi, pasak Vakarų pareigūnų, kad respublikonų pergalės atveju karinė pagalba Ukrainai sumažės. Nebuvo jokių patikimų šios nuomonės įrodymų.

„Toks pareiškimas apie kariuomenės išvedimą iš Chersono, kad ir kaip rusai jį pristatytų, vis tiek rodo vienintelio regiono centro, užgrobto per plataus masto invaziją, pasidavimą", – sakė vienas žmonių, susipažinusių su žvalgybos duomenimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()