Egzekucija, kuri sudrebino visą pasaulį: kaip kūju sudaužytas „vagnerietis“ iš Ukrainos nelaisvės pateko pas rusus  (1)

Michailas Podoliakas paaiškino, kaip kūju sudaužytas „vagnerietis“ iš Ukrainos nelaisvės pateko pas rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas Rusijos žiniasklaidai prisipažino, kad „vagnerietis“ Jevgenijus Nužinas pats paprašė mainų. Ukrainos pusė neturėjo nieko prieš ir išsiuntė jį į Rusijos Federaciją.

Vėliau internete pasirodė filmuota medžiaga, kaip „vagneriečiai“ prieš kamerą įvykdo mirties bausmę Nužinui, vadindami jį „tėvynės išdaviku“.

Anot Podoliako, Nužinas, kaip ir kiti karo belaisviai, perėjo visą keitimosi belaisviais procedūrą. Pagal visas teisines taisykles jis pats pasirašė dokumentą dėl mainų.

Bet kuris karo belaisvis, jei pageidauja, gali pasirašyti dokumentą, kuriuo atsisako būti keičiamas.

Podoliakas paneigė žinią, kad Nužinas tariamai buvo iškeistas į 20 ukrainiečių karo belaisvių. Keitimasis vyko pagal formulę „47 už 47“.

Ukrainos prezidento kanceliarija neatmeta, kad Prigožinas tyčia panaudojo Nužiną propagandos tikslais.

PMC „Wagner“ finansininkas Prigožinas iš pradžių vaizdo įrašą pavadino puikiu „režisieriaus darbu“. Tačiau vėliau jis paprašė Rusijos Federacijos Generalinės prokuratūros patikrinti vaizdo įrašą dėl Vakarų žvalgybos tarnybų dalyvavimo jame. „Putino virėjas“ įsitikinęs, kad Nužiną CŽA užverbavo prieš 27 metus, siekdama diskredituoti Rusijos Federaciją. Esą jau tada JAV planavo Maidaną Ukrainoje ir Rusijos kariuomenės invaziją.

 

Nužinas turėjo sėsti į kalėjimą, užsiregistruoti „Wagner“ savanoriu, pereiti į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusę, o paskui pakliūti į „vagneriečių“ rankas, kad savo egzekucija padarytų gėdą ir pačiam PMC, ir Rusijos Federacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(23)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: