Ukrainoje numušta Rusijos raketa su „branduoline galvute“ – skelbiama detalesnė informacija  (3)

Tai rodo, kad rusų sparnuotųjų raketų atsargos baigiasi iki kritinės ribos pačiam Kremliui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-17 Ukrainoje numušta Rusijos raketa su „branduoline galvute“ – skelbiama detalesnė informacija  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš atvirų šaltinių tapo žinoma, kad sostinės oro gynyba numušė mažiausiai 4 „Shahed“ tipo dronus ir mažiausiai dvi sparnuotąsias raketas.

Viena iš šių dviejų priešo raketų, kaip „Defense Express“ sužinojo iš savo šaltinių, buvo sparnuotoji raketa X-55, kuri visiškai neturėjo kovinės galvutės.

Vietoj kovinės galvutės į šią raketą buvo „įsuktas“ blokas, kuris veikė kaip branduolinės galvutės imitatorius. Paprasčiau tariant – šiam smūgiui orkai iš savo „branduolinio arsenalo“ paėmė bent vieną X-55, iš šios raketos „atsuko“ branduolinę galvutę ir ją pakeitė tuščiu „bloku“, ir apšaudė Ukrainą.

Rusija atakoms prieš Ukrainą dažniausiai naudodavo X-555 raketas – tai „nebranduolinė“ raketos X-55 modifikacija, paversta į įprastą kovinę galvutę su „klasikiniais“ sprogmenimis.

Tačiau X-55 yra sovietinė raketa, kuri iš pradžių buvo sukurta kaip branduolinių ginklų nešėja, su vadinamąja „specialia galvute“ (taip branduolinė galvutė vadinama sovietų ir rusų kariniu žargonu). Įprastos ir branduolinės galvutės struktūriškai skiriasi.

 

Būtent dėl ​​to, atrodo, orkams iš X-55 pavyko išimti „specialiąją kovinę galvutę“, tačiau nebuvo konstruktyvios galimybės užtaisyti paprastą galvutę. Būtent todėl buvo panaudotas X-55 su tuščiu „bloku“.

Kaip visada tokiais atvejais, rusai pasielgė neracionaliai. Ir tokia „anomalija“ gali turėti kelis racionalius paaiškinimus.

Rusijos Federacijos kariuomenė, siekė, kad, 2022 m. lapkričio 17 d., būtų užtikrintas masinis sparnuotųjų raketų naudojimas. Štai kodėl buvo panaudota X-55 su branduolinės galvutės simuliatoriumi. Tačiau net ir šis variantas jau rodo, kad sparnuotųjų raketų atsargos Rusijos Federacijoje išsenka iki kritinio lygio.

 

Kitas galimas paaiškinimas – rusai tyčia panaudojo X-55 su „tuščiu“ branduolinės galvutės treniruokliu, kad sukurtų Ukrainos oro gynybos perkrovos efektą.

Tačiau net ir šis variantas dar ryškiau parodo, kad Rusijos Federacijos raketų atsargos baigiasi. Mat rusai dar karo pradžioje Ukrainos oro gynybai „perkrauti“ naudojo, pavyzdžiui, sovietinius dronus Tu-243.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(32)
(86)

Komentarai (3)