[Žinios trumpai] Į Lenkiją gali atvykti galingi NATO ginklai ir pajėgos: smogtų iš sausumos, oro ir jūros (Video)  ()

Aljansas stebi situaciją ir, jei reikia, gali sustiprinti oro gynybą Lenkijoje, pasitelkdamas sausumos, oro ir jūrų sistemas, sakė generalinis sekretorius J. Stoltenbergas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO prireikus gali perkelti papildomas oro gynybos pajėgas į rytus, įskaitant Lenkiją. Tai pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, kalbėdamas po Aljanso susitikimo lapkričio 16 d.

Pasak Aljanso generalinio sekretoriaus, susitikimo metu šalių narių atstovai išreiškė paramą Lenkijai po to, kai į jos teritoriją nukrito raketa, nusinešusi dviejų žmonių gyvybę. Kartu J. Stoltenbergas pažymėjo, kad per NATO viršūnių susitikimą šių metų birželį sąjungininkai susitarė rytinėje Aljanso dalyje plėsti savo buvimą.

NATO generalinis sekretorius pažymėjo, kad, pirminiais duomenimis, Lenkijoje nukritusi raketa yra Ukrainos oro gynybos sistemos, tačiau tai nereiškia, kad dėl incidento kalta Ukraina, nes tai įvyko tuo metu kai Kyjivas gynėsi nuo didžiulės raketų atakos iš Rusijos pusės. Kartu J. Stoltenbergas pabrėžė, kad šis incidentas neturi NATO teritorijoje tyčinio Rusijos Federacijos puolimo požymių.

 

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, J. Stoltenbergas pažymėjo, kad NATO yra pasirengusi prireikus sustiprinti oro gynybą rytiniame flange, taip pat ir Lenkijoje, naudodama antžemines, oro ir jūros sistemas.

J. Stoltenbergas taip pat patikino, kad Ukrainos aprūpinimas oro gynybos sistemomis yra Aljanso prioritetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()