Skelbiama apie naują grėsmę: Vengrija gali visiškai sužlugdyti ES finansinę paramą 2023 m.  ()

ES finansinei paramai 2023 m. iškilo grėsmė: Orbanas žada kišti pagalius į ratus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viktoras Orbanas pareiškė, kad Vengrija nepritars Europos Sąjungos planui suteikti Ukrainai finansinę pagalbą 2023 metams.

Budapešte vykusioje konferencijoje kalbėjęs Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad nors jo šalis smerkia Rusijos agresiją ir remia Ukrainos žmones, jis nenori Ukrainos interesų iškelti aukščiau už savo šalies interesus, rašo „Sky News“.

Paketas numato nuolatinėmis išmokomis iki 18 milijardų eurų, skirtų Ukrainos energetikos ir gydymo įstaigoms remti, atlyginimams ir pensijų programoms finansuoti.

Vengrijos atsisakymas jį patvirtinti gali visiškai sužlugdyti planą, nes ES fiskalinių taisyklių pakeitimams reikia vienbalsio šalių narių pritarimo, aiškina žurnalistai.

 

Kaip alternatyvą ES gelbėjimo planui V. Orbanas rekomendavo 27 ES narėms nuspręsti, kiek jos nori duoti Ukrainai, ir paskirstyti sumą „proporcingai ir sąžiningai“ tarpusavyje, kartu nesiskolinant mokėjimams.

Jis teigė, kad Vengrija iš savo biudžeto dvišalėmis sąlygomis būtų pasirengusi skirti Ukrainai nuo 147 mln. iki 171 mln. eurų – tokia suma, anot jo, nepadarys esminės žalos Vengrijos nacionaliniams interesams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(31)
(-26)

Komentarai ()