Grandiozinis pralaimėjimas Putinui: Centrinėje Azijoje prasidėjo visiškas Rusijos žlugimas  ()

Pralaimėjęs Ukrainoje, V. Putinas prarado įtaką Centrinėje Azijoje – visas regionas performatuojamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-26 Grandiozinis pralaimėjimas Putinui: Centrinėje Azijoje prasidėjo visiškas Rusijos žlugimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas, kurį Kremlius pralaimi Ukrainoje, turi didelį poveikį Centrinei Azijai. Vyksta geopolitinis viso regiono performatavimas.

Apie tai savo „YouTube“ kanale kalbėjo žinomas Rusijos istorikas Dmitrijus Černyševskis.

„Kol vyksta karas Ukrainoje, aplink Rusijos Federaciją, buvusiose jos įtakos zonose, vyksta labai svarbūs procesai. R. T. Erdoganas, neturėdamas V. Putino sutikimo, net nepasivargindamas jam apie tai pranešti, pradėjo karinę operaciją Sirijoje. O Jerevane vyko KSSO viršūnių susitikimas, kuriame sąjungininkai negalėjo nuslėpti pasibjaurėjimo Putinu ir net bandė nuo jo nuotraukoje pabėgti… Armėnija ir Kazachstanas aiškiai siekia pasitraukti iš šios praktiškai mirusios organizacijos. Kartu matome ES sprendimą plėsti ryšius su Centrinės Azijos valstybėmis… Jos susitaria dėl naftos ir dujų koridorių. Pietų Kaukazo ir Centrinės Azijos ekonominės ir geopolitinės erdvės performatavimas yra akivaizdus. Ir šis performatavimas jau rodo Rusijos pralaimėjimą“, – kalbėjo ekspertas.

Jis mano, kad tai, kas vyksta, yra Rusijos ir jos geopolitinės įtakos regione žlugimas.

„Jaučiasi, kad Rusijos žlugimo mastas Pietų Kaukaze neįvertinamas. Gandai apie Rusijos Federacijos mirtį toli gražu nėra perdėti… Labai rimtas pagrindas Rusijos žlugimo perspektyvoms… Šalių vadovai jau viską puikiai supranta. Pašinianas (Armėnijos ministras pirmininkas – red.) nebeslepia susierzinimo ir pasibjaurėjimo Putinu… Armėnijos reikalai blogi. Ir jei Pašinianas dar nepaskelbė apie pasitraukimą iš KSSO, tai tik dėl to, kad jo šalis yra absoliučiai izoliuota… Pašinianas supranta, kad jo Armėnija skęsta ir yra priverstas griebtis net Putino“, – sakė Černyševskis.

 

Apskritai, jo žodžiais, Rusijos ateitis nepavydėtina.

„Rusijos karinė galia yra beviltiškai pakirsta. Rusijos politinis autoritetas nukrito žemiau grindjuostės. Po karo, jei Rusija išliks, jos pozicijos Pietų Kaukaze bus praktiškai panaikintos. Rusija trauksis už Kaukazo kalnagūbrio, palikdama regioną likimo valiai. Ir šis likimas bus susijęs su tiurkų tautų sąjunga… Karas Ukrainoje turi įtakos ir ten. Jis pašalina agresyvų, galingą, pavojingą žaidėją iš regiono. Ir griūva visa Rusijos sukurta struktūra visoje Vidurinėje Azijoje“, – konstatavo rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(2)
(200)

Komentarai ()