[Žinios trumpai] „Pulkite, nieko nelaukite!“: JK skelbia, kokia iš tikro galinga Ukrainos kariuomenė  ()

Gynybos ministras Benas Wallace'as įsitikinęs, kad Ukrainos gynėjai turi pranašumą apmokymo, ekipuotės ir pajėgų kokybės srityse apskritai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallaceas mano, kad po daugybės Rusijos kariuomenės pralaimėjimų Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali daryti spaudimą ir išlaikyti kontrpuolimo pagreitį net ir žiemos mėnesiais. Wallaceo teigimu, Ukrainos pajėgos tam turi visas sąlygas.

„Atsižvelgiant į ukrainiečių pranašumą apmokymuose, įrangoje ir personalo kokybėje, lyginant su demoralizuotais, prastai apmokytais, prastai aprūpintais rusais, Ukraina turi būti suinteresuota išlaikyti tempą per žiemą“, – žurnalistams sakė Wallace'as.

Anot jo, Ukrainos gynėjai tam turi 300 000 vienetų žiemos technikos, o tai yra esminis elementas bet kokiam puolimui žiemą. Wallace'as taip pat atkreipė dėmesį į drąsą ir įgūdžius, kuriuos iki šiol demonstravo Ukrainos kariai.

Taip pat Jungtinės Karalystės ministras pabrėžė, kad dabar laikas Ukrainai pasinaudoti savo pranašumu, kartu atkreipdamas dėmesį į pasibaisėtiną Rusijos ginkluotųjų pajėgų būklę. „Neseniai Rusijos dalinys buvo dislokuotas be maisto, be kojinių, be ginklų. Tai pragaištinga lauke veikiančiam žmogui“, - sakė Wallace'as.

 

JK gynybos sekretorius pridūrė, kad rusai turi atsargų, tačiau jie irgi nėra pačios geriausios būklės, nes dauguma gerų kovotojų jau žuvo mėsmalėje. „Jie meta juos į mėsmalę ir naudoja didžiulį kiekį artilerijos. Tik šalis, kuri nesirūpina savo žmonėmis, gali išsiųsti 100 000 savo žmonių, kurie galiausiai arba žuvo, arba buvo sužeisti, arba dezertyravo“, - pabrėžė Wallaceas.

(213)
(3)
(210)

Komentarai ()

Susijusios žymos: