Vyras 4-ioms savaitėms pateko į komą, jam buvo atlikta 30 operacijų, o koja beveik supuvo – viskas dėl vienintelio uodo  ()

Šiuo metu nedarbingumo atostogose esantis Rotschke teigė, kad jam „kol kas viskas gerai“ ir paragino kitus žmones saugotis tokių uodų įgėlimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Uodų įkandimai yra labai erzinantys ir kartais gali sukelti tokias ligas kaip dengės karštligė, kurios gali būti mirtinos. Jų įkandimai gali sukelti sunkių ligų, jei vabzdžiai neša tam tikrus virusus ar parazitus. Neseniai vokietis patyrė įvairių sveikatos problemų, įskaitant komą ir 30 operacijų – viskas dėl uodo.

Remiantis „Daily Star“ pranešimu, 27 metų Sebastianas Rotschke, Roedermarko (Vokietija) gyventojas, patyrė pavojų gyvybei po to, kai 2021 m. vasarą jam įkando Azijos tigrinis uodas.

Jis pirmą kartą pajuto į gripą panašius simptomus, kurie buvo tik pradžia. Rotschke buvo iš dalies amputuoti du kojų pirštai, jam teko atlikti 30 operacijų ir keturias savaites buvo komos būsenos. Maža to, jis taip pat patyrė kraujo užkrėtimą ir keletą kartų turėjo susidurti su kepenų, inkstų, širdies ir plaučių nepakankamumu.

Be to, Rotschke netgi teko persodinti odą ant šlaunies, kad būtų pašalintas ant kojos susidaręs abscesas (pūlinys). Jis manė, kad jo šansai išgyventi yra menki, nes, remiantis audinių mėginiu, piktybinės bakterijos „suėdė“ beveik pusę kairiosios šlaunies.

Kalbėdamas apie savo patirtį, Rotschke pasakojo: „Nebuvau užsienyje. Įkandimas turėjo įvykti čia. Tada prasidėjo grynas paaštrėjimas. Aš buvau prikaustytas prie lovos, vos nuėjau į tualetą, karščiavau ir negalėjau valgyti. Maniau, kad tai baigsis mirtimi. Staiga pamačiau, kad mano pilkos sportinės kelnės visiškai permirkusios. Staiga ant kairės šlaunies susidarė didžiulis pūlinys. Gydytojai labai greitai atspėjo, kad Azijos tigrinio uodo įkandimas buvo viso reikalo priežastis ir iškvietė specialistą“.

 

Šiuo metu nedarbingumo atostogose esantis Rotschke teigė, kad jam „kol kas viskas gerai“ ir paragino kitus žmones saugotis tokių uodų įgėlimų.

Azijos tigriniai uodai yra dieną kandantys vabzdžiai, galintys pernešti tokias kenksmingas ligas kaip Rytų arklių encefalitas (EEE), Zikos virusas, Vakarų Nilo virusas, Chikungunya ir dengė karštligė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()