[Žinios trumpai] Patriarchas Kirilas, paraginęs rusus kariauti prieš Ukrainą, yra kritinės būklės - jo mirtis būtų tikras sprogimas, gali įvykti valdžios perdavimas  (3)

Koronavirusu COVID-19 susirgusio Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovo Kirilo Gundiajevo sveikatos būklė pablogėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Ortodoksų Bažnyčios (ROC) patriarchas, paraginęs rusus kariauti prieš Ukrainą, yra kritinės būklės.

Šia informacija pasidalijo įtakingas Rusijos anoniminis „Telegram“ kanalas „General SVR“, remdamasis informuotais šaltiniais Kremliuje. Šiuo metu oficialaus patvirtinimo nėra.

Tai, kad patriarchas Kirilias susirgo koronavirusu COVID-19, tapo žinoma jau rugsėjo 30 d. Apie tai oficialiai pranešė Rusijos stačiatikių bažnyčia, pažymėdama, kad patriarchas turi „ryškių simptomų“, jam reikia „lovos poilsio ir izoliacijos“.

„General SVR“ tikina, kad Rusijos Federacijos diktatorius Vladimiras Putinas buvo informuotas apie smarkiai pablogėjusią Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovo sveikatą.

„Didelė tikimybė, kad artimiausiu metu metropolitas Tichonas (Zhora Ševkunovas) taps naujuoju patriarchu“, – rašo šaltinis. Anot jo, šį klausimą aktyviai diskutuoja FSB ir Rusijos Saugumo Taryba.

 

Be to, anot kanalo „Telegram“, Gundiajevo mirtis gali būti Kremliui naudinga. Tai atitrauks Rusijos žmones nuo nesėkmių fronte ir leis prasidėti valdžios perdavimui.

Šis procesas, pasak šaltinio, prasidės, kai Putinas iki Naujųjų metų paskirs naują ministrą pirmininką. Tikimasi, kad šis veikėjas ateityje taps diktatoriaus įpėdiniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(5)
(43)

Komentarai (3)