[Žinios trumpai] Galingas Kazachstano smūgis Putinui: užblokavo Rusijos dujų eksportą  ()

Kazachstanas neleis savo teritorijos naudoti sankcijoms apeiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento Vladimiro Putino planas dėl dujų sąjungos su Kazachstanu ir Uzbekistanu dėl „mėlynojo kuro“ tiekimo tarp šalių ir jo eksporto į tarptautinę rinką, įskaitant Kiniją, dėl Astanos pozicijos rizikuoja būti palaidotas jau pradiniame etape.

Kazachstano užsienio reikalų viceministras Romanas Vasilenko pareiškė, kad respublika neleis savo teritorijos naudoti sankcijoms apeiti, informuoja „KazTAG“.

Anot diplomato, šiandien dar per anksti diskutuoti apie dujų sąjungos tarp Rusijos, Kazachstano ir Uzbekistano sukūrimo klausimą, nes tai dar tik idėja. Jis pabrėžė, kad principinė Kazachstano pozicija išlieka nepakitusi: respublika neketina leisti savo teritorijoje naudoti  priemones, nepaisančias sankcijų.

Nuo pirmųjų Rusijos ir Vakarų konfrontacijos dėl sankcijų dienų Kazachstane dirba speciali komisija, kurios užduotis – užkirsti kelią neigiamam šios situacijos poveikiui šalies ekonomikai.

 

Todėl projektas, pagal kurį Rusijos pusė siūlo sujungti veiksmus dėl dujų eksporto į trečiąsias šalis, prieš priimant bet kokius sprendimus, turi būti atidžiai išstudijuotas, pridūrė Kazachstano užsienio reikalų ministerija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(2)
(81)

Komentarai ()