Vengrija blokuoja Ukrainos dalyvavimą NATO – Stoltenbergas surado išeitį  (2)

Ukrainos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad dėl Vengrijos veto, galiojančio nuo 2017 m., užsienio reikalų ministro Dmitro Kulebos dalyvavimas oficialiame NATO šalių užsienio reikalų vadovų susitikime įvyko atskiro formato susitikime, o ne Ukrainos ir NATO komisijos rėmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Censor.NET, remdamasi „Europos tiesa“.

„Financial Times“ pirmasis pranešė, kad Vengrija priešinosi Kulebos dalyvavimui oficialioje sesijoje, todėl Ukrainos ministras turėjo susitikti su kolegomis per atskirą vakarienę.

Komentuodama šią informaciją leidiniui, Užsienio reikalų ministerija aiškino, kad norint įveikti Vengrijos veto, reikia rasti specialų formatą. Ten buvo patvirtinta, kad Užsienio reikalų ministerijos vadovas kalbėsis su NATO ministrais specialiai NATO generalinio sekretoriaus organizuojamo atskiro susitikimo metu.

„Kaip žinote, Vengrija nuo 2017 metų blokuoja Ukrainos ir NATO komisijos posėdžius aukščiau ambasadorių lygio. Norėdamas formaliai įveikti Vengrijos veto, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas organizuoja atskirą NATO ir Ukrainos užsienio reikalų ministrų susitikimą. Šiame susitikime Dmitrijus Kuleba ir jo užsienio kolegos aptars tolesnę karinę pagalbą Ukrainai ir Ukrainos energetikos infrastruktūros atkūrimą“, – komentare sakė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(1)
(156)

Komentarai (2)