[Žinios trumpai] J. Stoltenbergas padarė neįtikėtiną pareiškimą: „Ukraina galės tapti NATO nare!“  ()

Generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo teigimu, parama suvereniai Ukrainai kare su Rusijos Federacija šiandien tapo vienu iš NATO prioritetų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina galės tapti visateise NATO nare. Tokį pareiškimą antradienį, lapkričio 29 d., NATO ministrų susitikime Bukarešte paskelbė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Pasibaigus karo veiksmams, Ukraina galės tapti NATO nare", – savo kalbos metu sakė J. Stoltenbergas.

Aljanso generalinis sekretorius taip pat pridūrė, kad NATO šalys dabar yra sutelkusios dėmesį į Ukrainos, kaip suverenios valstybės, palaikymą kare su Rusija. Aljansas šią užduotį laiko svarbiausiu šiandienos prioritetu.

Be to, J. Stoltenbergas paskelbė apie organizacijos ketinimus plėsti savo veiklą visoje Rytų Europoje: nuo Juodosios jūros iki Baltijos šalių.

„Sukūrėme naujas kovines grupes, įskaitant tą, kuriai čia, Rumunijoje, vadovauja Prancūzija. Kovotojai iš Kanados taip pat padeda apsaugoti jūsų dangų, o raketos „Patriot" padidina gynybos pajėgumus", – sakė generalinis sekretorius.

Šių metų renginys vyksta Bukarešte lapkričio 28–30 dienomis.

 

Pagrindinis susitikimo klausimas – praktiniai žingsniai, reikalingi teikiant pagalbą Ukrainai. Dalyviai taip pat aptars naujosios NATO Strateginės koncepcijos įgyvendinimą, Kinijos iššūkius, energetinį saugumą, ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugą, NATO gebėjimų stiprinimo pastangas Bosnijoje ir Hercegovinoje, Sakartvele ir Moldovoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)

Komentarai ()