[Žinios trumpai] „Z kanalai“ įsiuto, skelbia apie naują Rusijos melą  (5)

Dronas „Dobrynia“, kurį Rusijos karinis-pramoninis kompleksas pristatė kaip savo pasiektą pažangą, pasirodė esąs kiniškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos elektronikos kūrėjai pakliuvo į skandalą. „Dobrynia“ kopteris, kurį neseniai pristatė „Almaz-Antei“, pasirodė esąs kiniško drono kopija iš „AliExpress“.

Piktinasi net vadinamieji Z kanalai, palaikantys Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą, skelbia Dialog.ua.

Valstybinis Rusijos koncernas „Almaz-Antei“ pristatė „Dobrynia“ kaip „Mavic“ drono, plačiai naudojamo Ukrainos fronte, analogą. Darbas prie „naujovės“ tariamai tęsėsi 4 mėnesius. Bet po to darbo rusai gavo droną, kuris niekuo nesiskiria nuo kiniško „iFlight Nazgul5 Evoque F5 F5X“. Pastarąjį „AliExpress“ galima įsigyti už maždaug 550 JAV dolerių.

Rusijos propagandistas, „karo korespondentas“ Romanas Saponkovas itin pasipiktino tuo, kas vyksta. Jis pažymėjo, kad netrukus koncernas kinų „Dobrynia“ pradės pardavinėti Rusijos kariuomenei už maždaug keturis kartus didesne kaina – už 130 000 rublių (daugiau nei 2 100 JAV dolerių).

„Panašu, kad tai yra kinų lenktyninis kopteris už 34 tūkst. rublių... Jie tik pridėjo savo korpusą. Sušiktas dugnas. Valstybės rūpestis. Pirkite droną iš „Aliexpress“ ir perduokite jį kaip savo kūrinį, pagrįstą vietiniais komponentais“ , - sakė propagandistas.

 

Saponkovas taip pat patikino, kad pažadai apie „Mavic“ analogą neatitinka tikrovės. „Kad suprastumėte, tai yra lenktyninis dronas. Jis netinka žvalgybai (nešifruotas signalas, prasta kamera, negrįžta namo sutrikus ryšiui). Tai nėra „Mavik“ pakaitalas“, – rašė Saponkovas.

(48)
(0)
(48)

Komentarai (5)