[Žinios trumpai] „Mes galvijai, ar kaip?“: Į nelaisvę patekusio ruso mama užsipuolė Putiną ir Šoigu  ()

Ukrainos nelaisvėje patekusio rusų kareivio motina Irina Čistiakova sakė, kad Ukrainoje su jos sūnumi elgiamasi geriau nei savose pajėgose. O Rusijos valdžia nieko nedaro, kad susigrąžintų savo karius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-30 [Žinios trumpai] „Mes galvijai, ar kaip?“: Į nelaisvę patekusio ruso mama užsipuolė Putiną ir Šoigu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymima, kad Čistiakova kelis mėnesius ieškojo savo sūnaus, o Rusijos Federacijos gynybos ministerija jai nepadėjo. Į nelaisvę paimto rusų kareivio mama sakė:

„Tai mano sūnus, man jo reikia. Putinui jo nereikia, Šoigui jo nereikia. Sėdi, jiems šilta! Jie ne apkasuose ir ne kalėjime 8 mėnesius Ukrainoje! Naciai, sako... Klausimas - kodėl naciai mūsų belaisvius laiko normaliais?Gal tu mums kažko nesakėt, o nacių iš viso nėra?“

Moteris pasakoja, kad iš tikrųjų jos sūnaus gyvybė buvo išgelbėta Ukrainoje, o Ukrainos saugumo pareigūnai pasiūlė jai savo pagalbą ieškant Kirilo.

„Mes galvijai, ar ką? Vaikus gimdėm ne tam, kad kas nors išspręstų savo problemas! .. Jūs nepykdykite mūsų, mamų. Grąžinkite mums mūsų vaikus“, – kreipėsi į nelaisvę paimto rusų kario mama.

Kirilas Čistiakovas į karinę tarnybą buvo pašauktas 2021 metų spalį ir buvo išsiųstas į karinį dalinį Lugoje. Tada Rusijos kariuomenės vadovybė jau tiksliai žinojo, kad Ukrainoje įvyks plataus masto invazija, bet niekam to nesakė ir apgaule paskatino karį pasirašyti sutartį. Taigi 2022-ųjų vasarį Kirilas pradėjo karą prieš Ukrainą. Tačiau po mėnesio jis dingo.

 

Kario motina Irina Čistiakova iš Karelijos kreipėsi į Donecką, paskui į Mariupolį, o vėliau savaitę klausinėjo Rostovo prie Dono morge. Tačiau ji niekada nerado savo sūnaus. Tik prieš kelias dienas moteris gavo įrodymų, kad jos sūnus Kirilas Čistiakovas yra nelaisvėje Ukrainoje. Rusijos institucijos jai nepadėjo paieškose ir nedėjo pastangų susigrąžinti savo karį.

(90)
(0)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: