[Žinios trumpai] JAV įvyko labai nemaloni staigmena Putinui - Kremlius dėjo visas pastangas, kad to išvengtų  ()

Demokratas Rafaelis Warnockas laimėjo Džordžijos valstijoje ir tapo 51-uoju kongresmenu prieš 49 respublikonus Senate.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų tai reiškia tik vieną dalyką: demokratai visiškai kontroliuos Senatą. Jiems tiesiog nėra prasmės laikytis valdžios pasidalijimo susitarimo su respublikonais.

Ši žinia labai palanki Ukrainai, nes buvusio JAV prezidento D. Trumpo šalininkai nebuvo taip nusiteikę kaip J. Bidenas teikti karinę pagalbą Kyjivui, informuoja CNN.

Tą pačią dieną JAV prezidentas paskambino R. Warnockui ir pasveikino jį su pergale. „Džordžijos rinkėjai šį vakarą stojo už mūsų demokratiją ir, svarbiausia, išsiuntė gerą žmogų atgal į Senatą", – savo socialiniame tinkle rašė J. Bidenas.

Rusijos Federacijai tai buvo nemaloni staigmena. Kremlius iki paskutinio momento tikėjo, jog dauguma Senate priklausys respublikonams, kurie turėtų arba gerokai sumažinti karinę pagalbą Ukrainai, arba visiškai jos atsisakyti.

 

Tai ne paskutinė gera žinia pačiai Ukrainai. Gruodžio 7 d. JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komitetas nepriėmė respublikonų įstatymo projekto dėl visos JAV pagalbos, kurią Vašingtonas suteikė Ukrainai per 2022 metus, audito. Žinoma, jog tokia procedūra gali gerokai pristabdyti naujos karinės pagalbos Kyjivui  teikimą.

Džordžijos valstija visada atlieka pagrindinį vaidmenį JAV per prezidento ir Senato rinkimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(6)
(114)

Komentarai ()