Net 1500 mirčių: E. Musko įmonė pateko į didelį skandalą - pradėtas federalinis tyrimas, skelbiamos fatališkos pasekmės  (1)

Ekspertai labai skeptiškai vertina turtingiausio pasaulio žmogaus projektą – jie teigia, kad smegenų implanto sėkmė iškels nemažai gilių etinių klausimų, į kuriuos šiandien neatsižvelgiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ambicingas Elono Musko projektas ir vėl atsidūrė skandalo epicentre – šį kartą dėl „Neuralink" buvo pradėtas federalinis tyrimas, o įmonės darbuotojai masiškai skundžiasi chaosu, kuris vyksta kuriant ir testuojant smegenų lustą, rašo „Futurism".

E. Muskas kelia sau pernelyg ambicingus tikslus ir gerokai koreguoja tyrėjų darbą, o tai labai apsunkina užduotis.

Informacija, jog tyrimų metu nukentėjo labai daug gyvūnų, į žiniasklaidą nutekėjo iš įmonės darbuotojų. Iš viso „Neuralink" projekto metu nuo 2018 metų mirė apie 1500 gyvūnų, įskaitant avis, beždžiones ir kiaules. Šiuo metu nėra tiksliai žinoma, kiek gyvūnų nugaišo po smegenų lusto implantavimo, tačiau darbuotojai masiškai skelbia, jog daugelis jų mirė dėl neatsargumo ir vaikantis griežtų terminų.

Oficialiai „Neuralink" vadovybė teigia, kad tyrimo metu implantavus smegenų lustą mirė 21 % beždžionių. Bendrovės darbuotojų teigimu, daugelio klaidų, dėl kurių tyrimo metu žuvo gyvūnai, buvo galima išvengti. Pavyzdžiui, darbuotojai papasakojo istoriją, kai kiaulei per klaidą į ne tą slankstelį buvo implantuotas mikroschema, dėl ko projekto veterinarijos gydytojas patarė gyvūną užmigdyti dėl jo „prastos psichologinės būklės".

 

Taip pat įmonės darbuotojai pastebi, kad nemažai klaidų, dėl kurių žuvo gyvūnai, atsirado dėl to, kad Elonas Muskas privertė mokslininkus dirbti greičiau, net jei dėl to nukentėjo saugumas. Žiniasklaida praneša, kad dėl tokios įtemptos situacijos įmonėje dalis komandos paliko projektą, o kiti dabar reiškia susirūpinimą padėtimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(16)
(-7)

Komentarai (1)