[Žinios trumpai] Uzbekistano prezidentas tiesiog įžūliai spjovė į Putiną: skelbiama, kas nutiko per EAEU viršūnių susitikimą  ()

Dėl agresyvios užsienio politikos V. Putinas prarado įtaką posovietinėje erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 9 d., Biškeke prasidėjo EAEU (Eurazijos ekonominės sąjungos) viršūnių susitikimas, į kurį jau atvyko Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas. Įvykį įžūliai ignoravo Uzbekistano lyderis Šavkatas Mirzijojevas.

Į tai „Telegram“ atkreipė dėmesį rusų tinklaraštininkas, karo ir politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Formaliai Uzbekistanas nėra EAEU narys, o tik jos stebėtojas, todėl Mirzijojevo demaršas nevirto dideliu diplomatiniu skandalu. Tačiau prezidentės poelgis yra labai iškalbingas, ypač tai liečia Kremliaus bandymus pritraukti Uzbekistaną į „dujų sąjungą“.

„Neoficialiai buvo leista suprasti, kad Mirzijojevo atsisakymas dalyvauti viršūnių susitikime yra demonstracinio pobūdžio ir yra susijęs su nepritarimu agresyviai Rusijos užsienio politikai bei jos bandymui išspręsti tai ginkluotu būdu“, – sakė Muridas.

 

Apskritai, pastebėjo tinklaraštininkas, visos EAEU likimas yra didelis klausimas. Nėra prasmės egzistuoti organizacijai, kurioje yra tik 200 milijonų vartotojų, kurių mokumas yra labai mažas.

Mirzijojevo demaršas – dar vienas patvirtinimas, kad dėl agresyvios užsienio politikos V. Putinas prarado įtaką posovietinėje erdvėje. Naujausi sąjungininkai diktatoriaus vengia kaip maro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()