V.Stonkus: žmonių sveikata prastėja dėl pašalinio vaistų poveikio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2010-02-16 19:43
arbata ir medus gali pakeisti bet kokius vaistus o baisesnems ligoms Badas. Jei visi laikytusi tokios taisykles manau nebebutu amzinu ligoniu kurie nuo 60 metu vien ligoninese pradrypso
lgtech 2010-02-16 20:07
Ir kam vartoji absoliutą, taip, paprastoji medicina padeda, bet deja tikrai ne visada. Vaistai yra reikalingi.
Separatistas 2010-02-16 20:12
kam įdomi ši tema siūlau pažiūrėti BBC Horizon - Pill Poppers . Ten kaiptik pasakoja apie tablečių vartojimo įpročius, priklausomybes, rizikas. Tikrai labai įdomiai pateikta.
Nerkashis 2010-02-16 20:15
Visi man aplink kartoja - "kol jaunas nerūpi tau sveikata ir sveikas gyvenimo būdas". Na, cukrų pakeičiau medumi, neperku gazuotų gėrimų, išmečiau mikrobangę, renkuosi produktą be E. Tai tik mityba. Darban ar miestan stengiuosi eit pėsčiomis, namas nuolat reikalauja priežiūros.... Vat nuo čia reiktų pradėt žiūrėt. Vaistus visada spėsim išgert.
bahuriux 2010-02-16 20:39
"40 proc. receptinių vaistų išgeria amerikiečiai ir niekur kitur pasaulyje nėra tiek sergančių žmonių, kaip Amerikoje." Ir viskas tuo pasakyta! Tikrai superinis straipsnis Vis daugiau ylu is maiso islenda Beja jau senai esu isitikines, kad jei galima issigydyti isitikinimu, tai galima ir susirgti nuo tuo pacio isitikinimo, pesimizmo, ar streso, kas ir sudaro 90% visu ligu
Azuolas 2010-02-16 22:01
Žinoma, kad vaistai turi pašalinį poveikį, kaip ir gaisrininkai neretai išdaužo degančio namo langus, kad užgesintų gaisrą. Kol žmonės sveiki, tai ir gali sau visokias slogas gydytis alternatyviom medicinom ir burbėti apie piktus farmacininkus. Man dėja nepasisekė ir esu priklausomas nuo vaistų. Ir jokios arbatėlės neatstos tos baisios sintetikos.
Analog 2010-02-16 22:12
Butent, sirgtu rimtesnemis ligomis, galetu gydytis arbatom su medum, aisku reikia ir vaistam saika jausti.
techvyt 2010-02-16 22:14
puiku, bet reiktu gazuotu gerimu gerti taip pat
Nerkashis 2010-02-16 22:18
O ką gero gazuotas duoda?
pinkiss 2010-02-17 00:41
toks biski uzsakyts straipsnis pries vaistu kompanijas.pirmiausia imunitets zmogaus niera super stiprus nuo gimima,nes butu sunku suskaiciuot kiek zmoniu mire pries simta metu nuo visokiu maru,raupu ir maliariju kol paprastu skiepu nebuva.toliau net vaikai zina kad antibiotikai silpnin imunine sistema,bet yra gydyma kursas ir turi vartot vaistus nurodyta laika,juk nenori geriau pasijutes iskart mest vaistus ir ziuri kad vel liga atsinaujina su nusilpusiu organizmu.reik klausyt daktaru ir skaityt instrukcijas ir problemu nebus,o jei koseji ar galva skaudu nebutina lekt y vaistine nes paprasta liga su arbata ir poilsiu isgydisi.
Sarunas 2010-02-17 00:54
Na galit sakyt ką norit... Aš turiu problemų su skrandžiu ir jei nenaudočiau vaistų, tai turėčiau super dietų laikytis, kas kainuotų didelius pinigus. Kaip pavyzdys būtų tai, kad į dieną turėčiau gamintis 6-7 kartus valgyt, nes reiktų būtent šviežio maisto, o nepašildyto. Plius labai po mažai valgyt, tačiau dažnai... tas man pinigų tiek surytų, kad galų gale turbūt pradėčiau abejot ar sveikata ne pigesnę vertę turi..galbūt taip mąstau tik todėl kad dabar tik studentas esu ir pinigų nėra, bet laiko taip pat būtų gaila
rwc 2010-02-17 03:39
Straipsnyje neradau, nei kokių mokslų šitas daktaras, nei kur dirba. Čia tas pats paranoikas pensininkas ar koks užsimaskavęs homeopatas? Gali pačią tikriausią teisybę kalbėti, neįdomu. Anoniminių delfio bendraautorių pranešimai spaudai teskamba sakyklose. Ai, gal per rūsčiai aš čia - visgi žiniuonė Ingutė savo autoritetingu parašu užtvirtino. Nors ir jai čia šuolis virš bambos... . Viskas pasakyta. Už tokio pobūdžio pareiškimus pas mus nebaudžiama?
bahuriux 2010-02-17 11:05
rwc kaip gana protingas zmogus turetum suprasti, kad kaip ir programines irangos atveju viskas yra tobulinama ir salinami bugai, o bugu pilna, tai taip pat ir farmacijoj, niekada nebus galo tobulinimui ir bugu salinimui tik pasekmiu tipas skiriasi, o pasekmes daug kartu baisesnes.
kikilis 2010-02-17 11:46
Net nebuciau drises pagalvoti, kad sitas straipsnis atsidurs siame portale... Sitas senis net nesuvokia apskritai, kas yra gydymas. Turbut net nera girdejes apie vaisto balansa tarp naudos ir pasalinio poveikio. Totalinio idiotizmo virsune, net britku burnoj patapo..
masha 2010-02-20 21:56
teisybe, bet zmogus tokia butybe, kad mieliau renkasi tablete nei pakeisti iprocius. Pavyzdys is realaus gyvenimo. Sakau vyrui, jei tu nerukysi ir nustosi gerti kava rytais ant tuscio skrandzio, tai duodu tau 50% tikimybe, kad remuo tave kankins 2 kartus reciau. Spekit ka atsake?
masha 2010-02-20 22:02
Farmacininkai teigia, kad žolelių poveikis neįrodytas klinikiniais tyrimais ir tai teisybe. Zoliu vartojimas medicinoje pagristas praktika bei tradiciniu vartojimu. Pvz viena ar kita zole pripazistama gydomaja pateikus irodymu, kad buvo naudojama liaudies medicinoje 10 ir ilgiau metu. Bet klinikiniai tyrimai neatliekami, nes yra be proto brangus, o farmacines kompanijos ju neremia, nes joms tai absoliuciai nepelninga. Universitetai lieka vienintelis tokiu tyrimu remejas ir iniciatorius. Ne kokia paguoda, a?
masha 2010-02-20 22:05
Beje, kol virškinimo trakte vanduo netaps 9 proc. druskos tirpalu, nei vienas lašas nepateks į kraujotaką idomu.. cia ne klaida? beje, mes vartojame is tiesu daug druskos ir agitacinio str ta tema tikrai nereikia. Geriau pakalbetu apie kali, kurio truksta didziajai daugumai butent del druskos (na isstumia kali) vartojimo.
kionig 2010-02-20 22:08
Bet vistiek vaistines jas pardavineja, a ?
kikilis 2010-02-20 22:13
Su zolem yra atlikta gausybe klinikiniu tyrimu, ir yra isskirtos zoles, kurios tikrai veikia, reikalas tik tas, kad is ju isskirtos veikliosios medziagos siuo metu yra sintetinamos, ir pateikiamos gryna forma, be priemaisu. Nera brangus tie klinikiniai tyrimai beje...
masha 2010-02-21 17:22
kaip tau cia pasakyti.. kaina sudaro visu reikiamu dokumentu surinkimas, etikos komisija ir etc., savanoriai ir atlygis jiems, ivertinimas tokiu parametru kaip veikliuju medziagu absorbcija, bioprieinamumas, klinikine nauda, klirensas, eliminacijos laikas, saveika su kitom medziagom, metabolizmo mechanizmas organizme ir t.t. Plius reikia ivertinti, kad sie tyrimai su zmonemis leidziami tik praejus zemesnes fazes tyrimus in vitro ir su gyvunais. Man atrodo, kad nesigauna cia labai pigiai. Pardavineja vaistinese, nes yra iteisinta zoliu, kuriu tradicinis vartojimas patvirtintas dokumentais, registracija kaip vaisto. Issamesniu tyrimu nereikalaujama. Augaliniai ektraktai retai kada sintetinami dirbtinu budu, nes ekonomiski nepelninga techniskai sunkiai imanoma atkurti tokia aktyviuju komponentu gausa ir uztikrinti identiska ju saveika. Dazniausiai augaliniai ekstraktai tik standartizuojami pagal viena ar kita komponenta arba isskiriamas vienas komponentas ir su juo atliekami klininkiniai tyrimai